Početna - IZDVOJENO - 10. Šetnja Šumom Striborovom
šuma striborova

10. Šetnja Šumom Striborovom

U sklopu Dječjeg tjedna, u subotu, 3. listopada pozivani su svi mali i veliki Riječani na jubilarnu, desetu po redu priču i šetnju u Šumi Striborovoj. Ovu akciju za male i velike na laganoj planinarskoj šetnici i livadama na kraju grada, na Biviju, uspješnom suradnjom već 5 godina, svakog proljeća i jeseni, ostvaruju PD Kamenjak i Gradska knjižnica Rijeka.

Prisjetit ćemo se svih dosadašnjih priča i šetnji, glazbe i igrokaza, zečeva i drugih šumskih životinja, a svi ćemo zajedno sudjelovati u izvedbi “Škripavog kreveta” pod sigurnim vodstvom glumice Mejreme Reuter. A bit će i razgibavanja – i glasa i stasa! Pripremite se na još jedan vrhunski doživljaj! Škripavi krevet interaktivna je priča za djecu i odrasle u kojoj se koriste glasove najbolje, najslobodnije i najveselije što mogu. U žaru igre postajete članovi orkestra priče sa sretnim završetkom. U priči o baki koja nije mogla zaspati u škripavom krevetu pojavljuju se razni likovi životinja s vrlo interesantnim željama kako upotrijebiti svoj glas. Tvorci ove terapeutske priče kažu da je namijenjena najviše onima kojima štošta u životu smeta, za djecu kojoj nitko ne može ugoditi. K tome, Mejrema Reuter dodaje da je ova priča za sve one koji mogu otkriti koliko je igra terapija, a zabava igranja s vlastitim glasom neizmjerna radost.

Okupljanje svih malih i velikih rekreativnih planinara koji vole dobre priče počinje kao i obično oko 10.30 na okretištu autobusne linije broj 1, na Biviju, a zajednički planinarski uspon kreće u 11 sati.

Kao i obično, upute su iste: udobno se obujte, ugodno odjenite, ruksak na leđa, a u njega što vam drago: bočicu vode, možda dekicu za udobnije sjedenje na travi, kapicu za glavu ako bude sunca, kabanicu ili kišobran i čizmice za slučaj male kišice, slikovnicu s nekom šumskom pričom ako želite sami nastaviti druženje s djetetom i nakon zajedničkog programa.

Uz pristune posjetitelje, kao i mnogo puta do sada, pod motom Zajedno do vrha, biti će studenti Učiteljskog fakulteta u Rijeci, te nezaobilazni vrijedni volonteri naše knjižnice. Putem se pridružila i Udruga Šarolija koja će i ovaj put nakon priče razgibati prisutne potezanjem konopa, utrkom u vrećama i zagonetnom šumskom tražilicom.
Nakon takvog višestrukog kreativnog razgibavanja svi zajedno će se zaputiti do vrha šetnice! Stazica je lagana, prilagođena i najmlađima i najstarijima. A pogled s vrha Šume nagrađuje sve penjače! Ne propustite biti dio ove okrugle obljetnice!

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...