Početna - GASTRO KUTAK - 10. Trofej Barić

10. Trofej Barić

Održana 10. smotra opatijskih vina za vlastitu upotrebu “Trofej Barić 2018.”

10. smotra opatijskih vina za vlastitu upotrebu Trofej Barić 2018. održana je prošloga petka u opatijskom Caffe Baru Barić, vlasnik kojeg je Dragan Hlanuda, zajedno s poznatim pokojnim novinaromIvom Kiriginom, i utemeljio ovu vinsku nagradu 2008. godine.

 Smotra je zamišljena tako da na njoj sudjeluju samo vinari -amateri s opatijskog područja, no u druženju i kušanju vina rado im se pridružuju i njihovi prijatelji iz okolnih gradova i općina.

Stručni ocjenjivački sud, na čelu s enologinjom Patriciom Rumac, i članovima Damirom Milatom, Marijem Šikićem, Ivom Tancabelom i Brankom Milenkovićem,  morao je između 34 prijavljena uzorka vna, u kategorijama bijelo i crno vino, odabrati  najbolje.

U kategoriji bijela vina pobjedu je odnio Milan Jurić, drugoplasirani je Darko Mandić, a treće je mjesto pripalo Goranu Cetini.

U crnim vinima najbolji je Veljko Sošić, drugo je mjesto osvojio Milan Jurić i treće Irena Miškić. Ukupno je najbolje plasiran Milan Jurić, koji je ostvario sjajne rezultate u obje kategorije.

Članovi stručnog ocjenjivačkog suda slažu se da je, bez obzira što opatijsko područje nema veliku tradicijiu vinogradarstva i vinarstva, kvaliteta domaćih vina svake godine sve bolja, ponajprije stoga što se i u domaćinstvu koriste moderne tehnologje u proizvodnji vina.

Osvajač srebrne medalje u kategoriji bijela vina (malvazija) je zaposlenik Grada Opatije, pa kolegi Darku Mandiću srdačno čestitamo!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Dan susjedstva Opatija

Predstavljena OKiZA, ÖkoKauf Wien, uručena vremenska kapsula Opatijska kultura i zeleni aktivizam, program je susjedstva Opatija, jednog od 27 susjedstava Europske prijestolnice ...