Početna - IZDVOJENO - 100 tisuća kuna za Vukovarski vodotoranj
vodotoranj
foto: wikipedia

100 tisuća kuna za Vukovarski vodotoranj

Župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić susreli su se s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. Povod susretu bila je humanitarna akcija u sklopu projekta “Vukovarski vodotoranj-simbol hrvatskog zajedništva” koji je pokrenuo grad Vukovar s ciljem konzerviranja i prenamjene Vodotornja u memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata.

Penava je sa svojim suradnicima predstavio projekt koji bi do svibnja iduće godine trebao završiti obnovom vukovarskog vodotornja koji će na taj način biti zaštićen od daljnje devastacije, ali i učiniti pristupačnim brojnim posjetiteljima.

Primorsko-goranska županija tradicionalno već gotovo 20 godina pomaže Vukovaru organizirajući malim Vukovarcima boravak u Lječilištu Veli Lošinj. Radi se o 300 tisuća kuna godišnje. Županija je sudjelovanjem u izgradnji sportske dvorane i fontane u Borovu naselju te izgradnje boćališta na Trpinjskoj cesti sudjelovala i u obnovi Vukovara. Vukovarske projekte Primorsko-goranska županija podržala je s ukupno 9.3 milijuna kuna.

“Suradnja s Vukovarom nastavlja se sudjelovanjem u projektu obnove Vukovarskog vodotornja, za svaki milimetar prema vrhu i svaki milimetar prema dnu tornja, po 1 kunu. Ukupno je to 100 tisuća kuna samo za ovaj projekt”, rekao je župan Zlatko Komadina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...