Početna - IZDVOJENO - “100% zagorsko” ovaj vikend na Korzu
100-zagorsko-sajam-3

“100% zagorsko” ovaj vikend na Korzu

U petak i subotu, 26. i 27. kolovoza, na Korzu će se održati sajamska izložba pod nazivom „100% zagorsko u Rijeci”, koju Krapinsko-zagorska županija organizira treću godinu zaredom. Na štandovima će biti izlagani poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Izvorne proizvode Zagorja predstavljat će 47 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke uz degustiranje purice s mlincima i zagorskih štrukli.U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca (fotografiranje, animacija djece i odraslih), vožnje kočijom, prikaza borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku uz bogat kulturno-umjetnički program. Već tradicionalno, bit će održan i susret gospodarstvenika Primorsko-goranske i Krapinsko-zagorske županije kao i podjela igračaka dječjem vrtiću u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“.

Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a partneri Grad Rijeka, Muzeji Hrvatskog zagorja, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Zagorska razvojna agencija. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...