Početna - IZDVOJENO - 1000 brojeva Besede – 20 godina tradicije
Foto Marin ANIČIĆ

1000 brojeva Besede – 20 godina tradicije

Sinoć je u knjižari Adamić prilog Novog lista „Beseda“ obilježio svoj 1000. broj i dvadeset godina izlaženja.

Glavni urednik Novog lista Branko Mijić, rekao je da je ovo jedan od rijetkih jubileja za koji su zaslužni svi okupljeni, a među publikom su najbrojniji bili autori koji su proteklih 20 godina popunjavali stupce novolistovskoga priloga na čakavštvini. Inače, „Beseda“ je pokrenuta kao jedan dio »ča-vala« na inicijativu legendarnog glavnog urednika Novog lista Veljka Vičevića.

Uime Grada Opatije, čestitke Besedi prenio je zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin, kazavši da kao dijete iz novinarske obitelji dobro zna koliko je stresno »loviti rokove« iz dana u dan i iz tjedna u tjedan, te da opstati u novinarstvu punih dvadeset godina doista zaslužuje svaku pohvalu.

Aleksandra Kućel Ilić, urednica Besede, nije propustila priliku podsjetiti sve nazočne na pokojnog glavnog urednika Veljka Vičevića, njegovu energiju, vizionarstvo i ideje, zahvalivši mu na potpori i povjerenju.

Svi okupljeni u Adamiću, nastavili su se kasnije, uz svečanu tortu, družiti u Umjetničkom paviljonu Juraj šporer u Opatiji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...