Početna - GOSPODARSTVO - 1000 kuna kazne za prekršaj iz Odluke o komunalnom redu

1000 kuna kazne za prekršaj iz Odluke o komunalnom redu

Nadzor provođenja Odluke o komunalnom redu i držanju kućnih ljubimaca

Iako nisu svi vlasnici kućnih ljubimaca neodgovorni u ovom smislu te brojni primjerni građani savjesno počiste izat svog ljubimca s javne gradske površine, ima i onih koji to zaborave učiniti. Komunalni redari Grada Opatije obavljaju pojačani nadzor nad provođenjem Odluka o komunalnom redu i držanju kućnih ljubimaca, osobito na području obalne šetnice Lungomare, u Parku Angiolina, na dječjim igralištima i plažama.

Za prekršaj iz Odluke o komunalnom redu i držanju kućnih ljubimaca Grada Opatije, za počinitelje koji ne čiste za svojim ljubimcima ili se s njima zadržavaju na plažama  i dječjim igralištima na kojima to nije dozvoljeno, propisana prekršajna kazna od 1000 kuna. Tijekom prošlog vikenda komunalni redari su tijekom ophodnje zatekli 6 prekršitelja ove Odluke te su oni sankcionirani.

Igralište Ičići
Igralište Ičići

Odlukom o komunalnom redu komunalni je redar ovlašten zatražiti osobnu iskaznicu te su mu je građani dužni dati na uvid. Komunalni redar može zatražiti i asistenciju policije u obavljanju svojih poslova.

Cilj ovih mjera je jačanje svijesti građana o potrebi očuvanja čistoće na javnim površinama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...