Početna - IZDVOJENO - 104 milijuna kuna za izvođenje radova na komunalnim građevinama u Rijeci i Kastvu
web

104 milijuna kuna za izvođenje radova na komunalnim građevinama u Rijeci i Kastvu

U Salonu Grada Rijeke svečano su potpisani ugovori za izvođenje radova na komunalnim vodnim građevinama u Rijeci i Kastvu te pružanje usluge stručnog nadzora nad njima, vrijedni gotovo 13,5 milijuna eura (oko 104 milijuna kuna). Potpisivanju ugovora bio je nazočan i Gradonačelnik Ivica Lukanović.

Od toga će se 9,9 milijuna eura investirati u izgradnju i rekonstrukciju 26 kilometra sustava javne odvodnje otpadnih voda te gradnju jedne nove kanalizacijske crpne stanice i 3,6 milijuna eura u radove na 13 kilometara vodovodnih ogranaka. Investirat će se na području mjesnih odbora Srdoči, Gornji Zamet, Grbci, Podmurvice, Pehlin, Škurinje, Drenova i Brašćine – Pulac u Rijeci te mjesnom odboru Kastav u Kastvu.
Ukupan rok realizacije ugovora iznosi 16 mjeseci.

Novčana sredstva osigurana su kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) iz Londona, za koji je ugovor sklopljen 5. srpnja 2013. godine.
Povrat dugoročnog kredita predviđen je 90% sufinanciranjem Hrvatskih voda, dok će se preostalih 10% sredstava financirati iz pripadajućeg dijela naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Rijeke i naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Kastva.

Ovaj tzv. „Projekt EBRD“ najvećim će se dijelom realizirati u Rijeci, gdje će se po završetku gradnje i puštanja u funkciju 25 kilometra novoizgrađene javne kanalizacije s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom omogućiti priključenje za oko sedamstotinjak objekata.
U Kastvu će mogućnost priključenja na novoizgrađenih gotovo 1 kilometar sanitarne kanalizacije imati četrdesetak građevina.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prijava na 3. programski ciklus – HUBBAZIA

Grad Opatija  i Visoka poslovna škola PAR pozivaju zainteresirane da prijave svoje turističke ideje u sklopu projekta HUBBAZIA – Centra ...