Početna - IZDVOJENO - 11. Čansonfest
cansonfest

11. Čansonfest

Ove godine na Čansonfestu bit će predstavljeno dvadeset novih skladbi u šansonijerskom duhu ali kao i do sad u lokalnoj tradiciji kroz čakavski govor. U utorak je održana tiskovna konferencija gdje je najavljeno ovogodišnje 11. izdanje Čansonfesta, a započelo je stihovima Arsena Dedića kao posveta nedavno preminuloj legendi šansone.

Manifestacija će se održati u petak, 28. kolovoza u 20:30 na Crekvini,a  u slučaju lošeg vremena u sportskoj dvorani u Kastvu.

Od dvadestet izvođača čak ih je 8 debitanata, a vjerujemo da će sve skladbe biti zanimljiv eslušateljima dok će posebno zanimljiva biti ona Marija Battifiace koji je zbog kontroverzne teme pjesme ”Nekorektna kantata za glas i orkestar u F-duru” zamolio da se ona ne pušta na radijskim postajama prije premijere u petak. Duet Duška Jeličića Duleta i Davora Grgurića ”Ča su suzi” je prva kajkavsko-čakavska vokalna suradnja na Čansonfestu, naime svaki od dvojice pjevača skladbu izvodi na svome narječju.

Na Čansonfestu čuti ćemp koš i slovenca Danila Čekadu, Daniela Načinovića, Hrvoja Hegedušića, Milku Čakarun Lenac, Igora Brešana, Vesnu Nežić – Ružić, Yamas, Branka Fućaka, Damira Kedžu, Vivien Galletta, Josu Butorca, Branka Barbira, Nevia Rigutto u duetu sa Francescom Squarciom, Ladu Bartoničeka, Šćike, Dina Antonića, Luciju Rajnović i Nevena Baraca.

Voditeljica programa je Irena Grdinić, a u revijalnom dijelu programa nastupit će Jozefina te Đani Maršan.

Čansonfestom se tradicionalno zatvara Kastafsko kulturno leto, manifestacija koja je ove godine imala više od dvadeset programa na različitim lokacijama grada na brege.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...