Početna - IZDVOJENO - Novosti u HŽ Cargu
Foto:web

Novosti u HŽ Cargu

Sumnje u “uhljebljenja” u državnim trvrtkama, koje do sada nitko nije ozbiljno kažnjavao, a donijela su ništa drugo do troška državi i nezadovoljstva onih koji nisu imali nikoga  da ih uhljebi, pokazuju se opravdanim. Drastičan primjer i maštovitost u izmišljanju nepotrebnih radnih mjesta  pokazala je uprava državne tvrtke HŽ Cargo.U tom radnom kolektivu naići ćete na: voditelja produkta žitarica, referenta za raspravu sa stranim željezničkim upravama, referenta za raspravu sa stranim željezničkim upravama i kontrolu međunarodnih obračuna, koordinatora  za talijanske i francuske željeznice. Ovaj zadnje navedeni referent je imao plaću od 42.000 kuna i nikakva saznanja o talijanskom ili francuskom jeziku.

Dobro je znati da tako neće ostati ubuduće. HŽ Cargo, tvrtka koja je prije dva tjedna izbjegla stečaj,  tek nakon što su njeni sindikati sa Upravom tvrtke potpisali novi kolektivni ugovor, ukida navedena  i sva slična radna mjesta,  i to za brojku od  804 djelatnika. Ušteda od 60 milijuna kuna na godišnjoj razini planirana je, osim ukidanja nepotrebnih radnih mjesta, smanjenjem  plaća, smanjenjen broja dana za godišnje odmore, te raznih dodatnih primanja, kao što su božićnice, darovi za djecu i slično.

Četvrtina otpuštenih djelatnika je raspoređena na rukovodećim funkcijama u Direkciji Carga.Ovakav razvoj situacije, ako se provede u potpunosti, garancija je da će se ipak početi odgovorno raspolagati novcem poreskih obveznika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...