Početna - IZDVOJENO - Najmlađa osvajačica olimpijskog zlata
Foto:web

Najmlađa osvajačica olimpijskog zlata

Amerikanka  Mikaela Shiffrin,  je nakon odvožene druge vožnje u slalomskoj utrci u Sočiju  postala najmlađa nositeljica zlatne olimpijske medalje.

Mikaela ima samo 18 godina.

Sve je ukazivalo da će  mlada skijašica stati na postolje, jer je i nakon prve vožnje bila prva,  a druga vožnja je potvrdila njenu kvalitetu , iako je u drugoj vožnji napravila jednu veliku grešku. Srećom po nju  ispravljenu. Ukupno vrijeme koje Shiffrin ostvarila je 1:44.54.  Srebro i bronzu  su u svoju zemlju odijele dvije Austrijanke,  srebro Marlies Schield,  najbolja slalomašica svih vremena,  a broncu Kathrin Zettel.   Marlies Schield je za Mikaelom Shiffrin zaostala 53 stotinke.

Bez medalja su ostale  Maria Hoefl-Riesch i  Tina Maze koje su nakon prve vožnje bile na drugom i trećem mjestu,  ali su drugu vožnju skijale vrlo loše,  pa su na kraju zauzele četvrtu i osmu poziciju. Naša  Žana Novaković je nakon prve vožnje bila 35. a na kraju je završila na 26. mjestu.

Amerika je  tek nakon 42 godine još jednom zavrijedila zlatnu olimpijsku medalju u slalomu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...