Početna - IZDVOJENO - 13 milijuna kuna za riječki sport u 2016.
Potpis ugovora

13 milijuna kuna za riječki sport u 2016.

U salonu Grada Rijeke potpisana su četiri ugovora vrijedna ukupno 9.289.000 kuna temeljem kojih će Grad Rijeka financirati programe javnih potreba u sportu za 2016. godinu. Ukupno će se za javne potrebe u sportu i druge sportske aktivnosti u 2016.g. iz proračuna izdvojiti 13.136.000 kuna.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać.
Riječ je o ugovorima temeljem kojih će Grad Rijeka doznačiti Riječkom sportskom savezu sredstva za treninge i natjecanja sportaša, zatim za provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži, studenata i rekreativaca te za treninge i natjecanja osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha.

Za financiranje treninga i natjecanja sportaša i redovnih aktivnosti sportskih udruga osigurat će se 7.446.000,00 kuna. Riječki sportski savez čini 212 sportskih udruga s više od 19.000 sportaša svih dobnih skupina, razvrstanih u ukupno 47 sportskih grana, od čega se 130 sportskih udruga sufinancira iz proračuna Grada Rijeke putem proračunskih sredstava i prava na korištenje objekata bez plaćanja naknade.

Za provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži, studenata i rekreativaca osigurano je 350 tisuća kuna.  Program obuhvaća sportske aktivnosti djece predškolske dobi, vannastavne sportske aktivnosti više od 4.300 učenika osnovnih i srednjih škola i studenata, kao i rekreacijske programe za građane.

Ugovor o sufinanciranju treninga i natjecanja osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha iznosi 313.000,00 kuna, a obuhvaća organizaciju i provedbu programskih aktivnosti sportskih udruga više od 400 osoba s invaliditetom i osoba oštećena sluha, te sufinanciranje rada Športskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke.

Ugovor o organiziranju i sudjelovanju na značajnim međunarodnim natjecanjima odnosi se na sufinanciranje troškova organizacije, odnosno održavanja četiri europska prvenstva, koja će biti održana u sportskom kompleksu Bazeni Kantrida u razdoblju od 21. lipnja do 18. rujna 2016. godine za što je osigurano ukupno 1.180.000,00 kn. Riječ je o Europskom prvenstvu za juniore u sinkroniziranom plivanju, koje će biti održano u  lipnju ove godine, Europskoa prvenstvu za juniore u skokovima u vodu, koje će biti održano od 28. lipnja do 3. srpnja 2016. godine, Europskom master prvenstvu u otvorenom plivanju i Europskom master prvenstvu u vaterpolu, koje će biti održano od 10. do 18. rujna 2016. godine. Uz ova međunarodna natjecanja, gradonačelnik Obersnel je istaknuo kako je za Europske sveučilišne igre koje će se također dijelom održati u Rijeci, Grad Rijeka u dvije godine izdvojio još oko 3 milijuna kuna.

Programom javnih potreba u sportu osiguravaju se potrebe stanovnika grada Rijeke u području sporta. Grad Rijeka putem javnih potreba u sportu financira i druge sportske aktivnosti. Tako će u 2016. godini Grad Rijeka za financiranje javnih potreba u sportu izdvojiti ukupno 13.136.000 kuna za različite sportske aktivnosti.

Kako je naglasio gradonačelnik Obersnel, s obzirom na to da Grad Rijeka klubovima i udrugama koji se financiraju putem programa javnih potreba u sportu osigurava i korištenje objekata bez naknade, Grad indirektno sportske klubove podupire s još 35,7 milijuna kuna. Riječki sportaši postižu zavidne rezultate, što im je omogućeno između ostalog i brojnim sportskim objektima koje je Grad Rijeka izgradio u posljednjih osam godina, a koje sportski klubovi koriste bez naknade.

Potpisivanju su prisustvovali i pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović te glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Bojan Sušanj.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...