Početna - IZDVOJENO - 13. Opatijska olimpijada umirovljenika

13. Opatijska olimpijada umirovljenika

Više od 200 sudionika u SD Marino Cvetković

  Klub za sportsku rekreaciju Gorovo i Klub umirovljenika 60+ tradicionalni su organizatori Opatijske olimpijade umirovljenika i to već 13. put za redom. Olimpijada je danas održana u Sportskoj dvorani Marino Cvetković. 

Na Olimpijadi sudjeluje više od 200 umirovljenika iz Opatije, Cresa, Lošnja  Krka, Rijeke i Kastva.

Gradonačelnik Ivo Dujmić je, pozdravivši sve prisutne, rekao da Grad Opatija sufinancira i podržava brojne projekte rekreacije za svoje građane, a posebno brine i za dobrobit građana treće dobi te poželio da se tradicija opatijskih olimpijada nastavi i u godinama koje slijede.

Igre je svečano otvorila zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić naglasivši da PGŽ konstantno podržava sportske igre umirovljenika na nekoliko lokacija u županiji.

Predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ Mladen Pokrajčić, uz predsjednika Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo Dalibora Korenića, jedan je od najzaslužnijih za organizaciju ovih igara i promociju zdravog stila života u trećoj dobi. On je sudionike Olimpijade potaknuo da sve svoje ideje i želje slobodno jave u Savez sportske rekreacije kako bi ovakve manifestacije bile što bolje te da se u njih uključi još umirovljenika.

Umirovljenici su se okušati u stolnom tenisu, badmintonu, boćanju, pikadu, bacanju kolutova, gađanju lukom i strijelom te utrci na sportskom poligonu. 

Olimpijada se provodi pod pokroviteljstvom Grada Opatije, Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Crvenog križa Opatija.

Djelatnice i volonteri GDCK Opatija zainteresiranim su umirovljenicima mjerili tlak i šećer u krvi, a naglasak cijele manifestacije je, pored rekreacije i zdravog načina života, ujedno i ukazati na važnost druženja i aktivnog života u trećoj dobi.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) U Kastav stigli predstavnici sljedeće europske prijestolnice kulture

Lijep dan u Kastvu s ekipom Državnog arhiva iz Novog Sada. Došli su na poziv Zorana Stankovića iz Državnog arhiva ...