Početna - IZDVOJENO - 140 godina Crvenog križa

140 godina Crvenog križa

GDCK Opatija proslavilo značajnu obljetnicu i dodijelilo plakete i zahvalnice za doprinos u ostvarenju humanitarnih ciljeva

 Dodijeljeno je pet jubilarnih plaketa za doprinos i suradnju u realizaciji ciljeva Crvenog križa, i to u kategorijama pravne osobe tvrtki Salvus iz Opatije te u kategoriji fizičkih osoba Ivanu Cerovcu, Kristijanu Brki, Blaženki Dujmović i Mariji Brajković.

Svečana sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Opatije održana 4.12. povodom 140 godišnjice Crvenog križa Hrvatske, 65 godišnjice dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji HCK-a i 25 godišnjice samostalnog nacionalnog društva u Kulturnom domu Zora u Opatiji.

Mnogobrojni članovi Crvenog križa, volonteri, suradnici, predstavnici jedinica lokalne samouprave, ustanova, udruga, partnerskih institucija i tvrtki svojim su prisustvom uveličali svečanost te obilježili veliki jubilej, a centralni dio proslave bio je posvećen onima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Crvenog križa te su im dodijeljene plakete i jubilarne zahvalnice.

Riječi dobrodošlice uputile su predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Opatija mr. sc. Sonja Bačić Požgaj i ravnateljica GDCK-a mr. sc. Đana Pahor. Istaknule su kako tim djelatnica GDCK-a čine Đana Pahor, Rajka Mušćo, Conny Priskić, Lovorka Kveder i Vanja Moćan koje djeluju uz pomoć volontera te je ova svečanost posvećena humanosti i volonterizmu.

Dodijeljeno je pet jubilarnih plaketa za doprinos i suradnju u realizaciji ciljeva Crvenog križa, i to u kategorijama pravne osobe tvrtki Salvus iz Opatije te u kategoriji fizičkih osoba Ivanu Cerovcu, Kristijanu Brki, Blaženki Dujmović i Mariji Brajković. Dodijeljeno je i 114 jubilarnih zahvalnica za poseban doprinos i nesebično pružanje pomoći u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog Križa.
Posebne zahvale upućene su i bivšoj ravnateljici Gordani Grgurini koja je postavila odlične temelje za daljnji razvoj aktivnosti GDCK-a te Lovorki Kveder koja odlazi u mirovinu, ali će svoje aktivnosti nastaviti obavljati volonterski te je imenovana počasnom članicom opatijskog Crvenog križa.

Istaknuti su i dugogodišnji volonter i darivatelj krvi Nikola Turina te mlade volonterke učenice Barbara, Morena i Laura. Jubilarne plakete i zahvalnice bile su prigoda da se prisutne upozna s radom i djelovanjem nagrađenih, njihovim dugogodišnjim pomaganjem i nesebičnim doprinosom akcijama koje provodi Gradsko društvo Crvenog križa Opatija.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupili su Pjevački zbor Kluba 60+ te Mali opatijski zbor, a nakon službenog dijela svečanosti, druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

Domaćinima su čestitke uputili ravnateljica Crvenog križa PGŽ-a Vesna Čavar, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Emil Priskić, zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj, zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta, a prisutni su bili i bivša ravnateljica GDCK-a Opatija Gordana Grgurina, bivši predsjednik GDCK-a Opatija prof. dr. sc. Viktor Peršić, predsjednik Nacionalnog odbora za dobrovoljne darivatelje krvi i predsjednik Savjeta darivatelja krvi Crvenog križa Rijeka Ivo Vidotto te članovi aktiva CK Lovran, Matulji, Opatija i M. Draga.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...