Početna - GLAZBA - 17. “Klape va Mandraće”
Večer klapa va Mandraće u Vološćanskoj lučici. Foto: Borna ĆukVolosko 26.07.2019

17. “Klape va Mandraće”

Šetnja kroz Volosko uz klapsku glazbenu kulisu

  Tradicionalna i omiljena manifestacija “Klape va Mandraće” napokon je dočekala svoje održavanje, nakon odgoda zbog koronavirusa i lošeg vremena. Ove subote 12. rujna, s početkom u 20 sati, klapska će pjesma biti savršena glazbena kulisa za one koji dođu u Volosko, jer će ovogodišnje izdanje festivala klapa imati ponešto drugačiji koncept od onog već znanog.

Sukladno vremenu u kojem živimo i poštivanju epidemioloških mjera, klape će zapjevati na različitim lokacijama, a capella, bez ozvučenja i u prirodnom ambijentu, a Volosko i jest savršen ambijent. Bit će to vrsna glazbena kulisa za posjetitelje koji će tako moći šetati kroz Volosko i uživati u klapskoj pjesmi. Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupit će:

20:00 – 20:15 Mali mul – muška klapa KASTAV

20:20 – 20:35 Mandrać – ženska klapa PORTO RE (Kraljevica)

20:40 – 20:55 Veli mul – ženska klapa VOLOSKO

21:00 – 21:15 Mandrać – muška klapa MIRAKUL (Veprinac)

21:20 – 21:35 Mali mul – ženska klapa KASTAV

21:40 – 21:55 Mandrać – muška klapa ŠKRLJEVO

Volosko je samo po sebi doista posebno i inspirativno mjesto, a klape će, prema riječima organizatorice Irene Radovanović, oplemeniti “cijelu sliku” subotnje večeri. Bit će to sedamnaesto izdanje ovog popularnog festivala, a organizatori se nadaju da će već ono naredno biti upravo onakvo na kakvo smo odavno naviknuli. Ujedno mole posjetitelje da poštuju epidemiološke mjere kako bi sve proteklo u najboljem redu i kako bi svi zajedno uživali u posebnoj večeri.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvaranje “Mlekarskega puta”

Ove nedjelje 26. rujna povodom Svjetskog dana turizma otvara se “Mlekarski put” u 11 sati na Zvoneću (Gašpari). Nakon otvaranja ...