Početna - GASTRO KUTAK - 17. Zeleni Kastav i ciklus predavanja “Hranom u budućnost”

17. Zeleni Kastav i ciklus predavanja “Hranom u budućnost”

U ponedjeljak 12. ožujka 2018. godine u vremenu od 16 do 19 sati u prostoru zone Školske sportske dvorane Kastav održat će se “17. Zeleni Kastav” – sajam ekološke, biodinamčke i organske hrane.

Ovoga puta predstavit će se dvadeset i dva uzgajivača i proizvođača sa svojim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i poduzećima.

U ponudi će biti korjenasto povrće i zelenje, voće, voćne prerađevine i sokovi, mlijeko i mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate prerađevine, sušeni vrganji, bučino ulje i prerađevine, razni povrtni namazi i salse, ulje i brašno konoplje, brašna, palente i žitne pahuljice starih sorti žitarica, obilje raznih vrsta kruha, slastica i torti, energetskih pločica bez glutena i dodanih šedera, te sjajna “nutella” od kozjeg mlijeka – „Meetela“. Razne vrste eko meda i izuzetan apikompleks, razne kombinacije soka aronije i čaja, uz sve naprijed navedeno, pomoći će jačanju imuniteta i pripremi za nove proljetne izazove. Nadoknada svježim agrumima će biti sokovi mandarina iz Metkovića.

Popis proizvođača i njihove ponude, kao i sve dodatne informacije o sajmu,  mogu se pronaći na fb stranicama 17. Zeleni Kastav  i Zeleni Kastav.

Predstavit će se i lokalni proizvođač ekoloških deterdženata i sredstava za čišćenje “Hortiriviera” d.o.o.

Prostor sajma ukrašavat će radovi dječjih vrtća “Vladimir Nazor”, “Poneštrica” i “Kockica”, te osnovnih škola “Milan Brozović” iz Kastva i “Drago Gervais” iz Brešca.

U sklopu sajma “Zeleni Kastav” i ciklusa predavanja “Hranom u budućnost”, u organizaciji Društva prijatelja Waldorfske pedagogije, GSR-a Pod Učkun – Zapad, pozivamo Vas na zanimljivo predavanje Nenada Maljkovića “Milo za drago” – kružna ekonomija, a koje će se održati istoga dana u 18,00 sati u Vijećnici Grada Kastva.

Ulaz je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Olujno jugo u Lovranu uništilo brodicu

Pogledajte snimku jučerašnje devastacije brodice u Lovranu. U brojnim mjestima diljem jadranske obale olujno nevrijeme potapalo je rive i brodice, ...