Početna - IZDVOJENO - 19. izbor za Kraljicu Riječkog karnevala
foto: kvarnerski.com

19. izbor za Kraljicu Riječkog karnevala

Meštar Toni i aktualna Kraljica Riječkog karnevala Vedrana Dujmić najavili su 11 djevojaka koje kandidiraju za mjesto predstavnice Riječkog karnevala, a samo će jedna od njih ponijeti tu titulu te biti na čelu karnevalskih povorki narednih godinu dana.

19. izbor za Kraljicu riječkog karnevala održat će se ovoga petka, 24. siječnja, s početkom u 20 sati u Dvorani mladosti, a kandidatkinje će se natjecati za Zlatni plašt i krunu kraljice 31. Riječkog karnevala. „Zlatni plašt“ koji svake godine krasi Kraljicu karnevala ove je godine dobio svoju petu verziju, a kreirala ga je i izradila Snježana – Nena Gračan. Osim što će se ogrnuti novim Zlatnim plaštem, nova kraljica će na poklon dobiti i prsten i naušnice na morčića kojeg poklanja zlatarnica & gift shop Vera.
Osim poznavanja karnevalske tradicije ovog kraja, kandidatkinje se moraju iskazati šarmom, duhovitošću, plesnim i glazbenim umijećem. Uz Izbor kraljice, Turistička zajednica grada Rijeke tradicionalno nagrađuje i najbolji scenski nastup karnevalskih grupa u pratnji svake kandidatkinje.
Bogat, veseo i šareni program vodit će već tradicionalni tandem, Robert Ferlin i Joso Krmpotić. Za glazbeni dio programa bit će zadužena grupa Fortunal, a kao glazbeni gost nastupit će Alen Polić. Novina ovogodišnjeg Izbora je ta što će svaka kandidatkinja moći imati neograničeni broj navijača iz redova svoje karnevalske skupine, dok je do sada njihov broj bio ograničen, a jedini uvjet je da svi moraju biti maskirani.

Ulaznice za Izbor Kraljice Karnevala mogu se kupiti u Turističkom informativnom centru Grada Rijeke po cijeni od 25 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...