Početna - IZDVOJENO - 2. Eko tržnica kod Kosog tornja
eko tržnica
arhiva

2. Eko tržnica kod Kosog tornja

I ovog četvrtka, dana 21. kolovoza 2014. godine, Udruga Istarski Eko Proizvod u suradnji sa udrugom u osnivanju “Živim zdravo” iz Rijeke, neformalnom grupom potrošača okupljenih u Grupu Solidarne Razmjene “Pod Učkun” Istok i prvim riječkim Smoothie & Juice barom “Priroda i Društvo”, održava manifestaciju eko tržnice od 18 do 21 sati u Rijeci na trgu Pul Vele crikve uz Kosi toranj.

Na eko tržnici se prodaju isključivo certificirani eko proizvodi ili proizvodi koju su u prijelaznom razdoblju, ali su u sustavu kontrole u ekološkoj proizvodnji.

Od ekoloških proizvoda možemo izdvojiti: smokve, lubenice, jabuke, aroniju, kruške, borovnice, razne tikve, tikvice, blitvu, paprike, patlidžane, rajčice i mahune.

Želja organizatora je da se održi kontinuitet druženja građana kroz mini eko tržnice koja bi se održavala svakog drugog četvrtka.

Ekološka tržnica se organizira kao manifestacija po uzoru na seljačke tržnice koje nerijetko prate razna predavanja, edukacije ili kulturno-umjetnički program i veoma je bitan direktan kontakt između uzgajivača i potrošača.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Općina Lovran rekonstruirat će zgradu bivše vojarne uz nogometno igralište Lokva

Nakon dostavljene odluke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o financiranju prijavljenog projekta „Rekonstrukcija brownfield lokacije u novi Društveni ...