Početna - AUTOMOTO - 2. Opatija auto moto show
2_opatija_auto_moto_show-
web

2. Opatija auto moto show

Danas se opatijska plaža Slatina kao i prošle godine pretvara se u pravo mjesto za sve ljubitelja automobila i popratne industrije. 41. izdanje rallyja, pod nazivom CROATIA RALLY – HOK, vozit će se po Istri, sa startom i ciljem u Poreču, dok će se dva brzinska ispita voziti i na kvarnerskoj strani Učke.

Ukupna dužina itinerera iznosi 476,72 km, predviđeno je 14 brzinskih ispita, na 7 različitih staza, a dužina brzinskih ispita iznosi 193,20 km. Prvi brzinski ispit BI Učka 1 na rasporedu je u 10:37 sati, dok je drugi prolaz BI Učka 2 zakazan za 13:18 sati. Po završetku ispita sudionici natjecanja spustit će se na Slatinu na regruping, a potom će se uputiti na opatijski mul na kojem se nalazi servisni park te osigurano mjesto za dotakanje goriva. U sklopu rallyja, drugu godinu zaredom, održat će se Opatija auto moto show, koji će posjetiteljima i gostima Opatije ponuditi još jedan nezaboravan dan kojeg će popuniti trkaći automobili koji sudjeluju na rallyu, bolidi Formule 1 iz različitih dekada njezine bogate povijesti, motocikli koji su pisali povijest na legendarnoj prelučkoj stazi, zatim prerađene jurilice za rally, brdo i krug, a posjetitelji će moći osjetiti i dašak prošlih vremena na prezentacijskoj smotri oldtimera.

Svi prisutni i zainteresirani posjetitelji imoći će vidjeti novi model Citroenovih C4 Cactus i C1,novi Renault Twinga i novi model talijanskog proizvođača električnih vozila GreenGo!

Veliki interes za sudjelovanjem na Slatini rezultirao je popunjenjem gotovo svih kapaciteta, a svoje proizvode i usluge ponudit će mnoge tvrtke s Kvarnera – Afro d.o.o (Hyundai), Auto kuća Lenac (Nissan), 40-Box Kundić (Mitsubishi), Autokuća Šop (Mercedes), ARK Mihelić d.o.o. (Citroen), Porsche Inter auto d.o.o. (Škoda), RB auto d.o.o. (Renault, Dacia i Michelin), Ruting d.o.o. (Honda) te GreenGo. Auto moto industriju predstavljat će Tecno auto d.o.o. i Inter cars d.o.o, dok će ostale djelatnosti prezentirati Udruženje obrtnika Liburnije, Experience, Art film, Foto Luigi, EM-Soft sistemi, Auto škola Opatija, Grobnik track day, Turistička zajednica Općine Lovran. Veliki doprinos dali su i mnogi pokrovitelji: Mjesni odbor Vasanska, Restoran Ružmarin, Restoran i bar Vongola, Puž auto d.o.o., caffe bar Galija, uvoznik Texaco – Havolin ulja, Pizzeria Delfino Lovran, stomatološka ordinacija Sorriso, Automehanika Butorac, Liburnija parking, Klemm securitiy, dBoki sound &light, Medris, 3t.cable, IP studio, Poliklinika Dental te tvrtke Iva grad d.o.o. i Kršul d.o.o. dok su medijski pokrovitelji Novi list, Radio Istra, Domaći radio, Radio Korzo i portal www.poduckun.net.Sa Slatine je osiguran i direktan live streaming, koji je omogućila opatijska tvrtka 3t.cable.

Uz ekipu s Grobnik Track day-a te tuning Riverside Customs Cluba, prvak Europe Tomislav Muhvić predstavit će svoj Mitsubishi Lancer Evo IX, dok će riječki vozač brdskih utrka, Mario Jurišić, uveličati manifestaciju sa svojom novonabavljenom Opel Vectrom ST. Osim njih naći će se tu i Citroen C2R2, kojim je posada D. Mihelić / M. Butorac iz AK Opatija motorsporta, prošle godine osvojila naslov prvaka Hrvatske u rallyju.

– Obzirom da se manifestacija održava u radnom tjednu, poučeni lanjskim iskustvom, ove godine odlučili smo produžiti istu sa zabavnim djelom programa, a ujedno napraviti i svojevrsni oproštaj od ljeta. Zalazak sunca za Učku, na binu će ‘pogurati’ ekipu Koktelsa predvođenu Claudiom Beni i Šajotovu ‘glazbenu punk familiju’ The Shaiones, koji će zabavljati publiku do kasnih večernjih sati. Početak koncerta predviđen je oko 19 sati, pauza između bendova nema, a ulaz je slobodan.

Ove godine organizatori Opatija auto moto showa pripremili su pravu poslasticu za sve obožavatelje Formule 1.,bit  će jedan od glavnih izložbenih eksponata ovogodišnjeg showa. Prema šturim informacijama spomenuti bolid jurio je 2006. godine po svjetskim stazama najvećeg oktanskog natjecanja, a za volanom istog bio je najtrofejniji vozač u povijesti ovog prestižne discipline.

Danas od 9:30 do 15:00 sati vozi brzinski ispit na relaciji: Vranja (od tunela Učka) – Učka – Veprinac – Tumpići – križanje s cestom A8 (Matulji – Tunel Učka). Navedena prometnica i sve njoj prilazne ceste biti će zatvorene za javni promet u tom periodu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...