Početna - NOVOSTI - 20.FESTIVAL SPORTA I REKREACIJE „HOMO SI TEĆ“
Homo si tec

20.FESTIVAL SPORTA I REKREACIJE „HOMO SI TEĆ“

Ovogodišnji 20. po redu Festival sporta i rekreacije „Homo si teć“ održat će se od 2. do 17. travnja, a glavna novina manifestacije je što će Rijeka prvi put dobiti punu maratonsku utrku, najavljeno je u Informativnom centru Grada Rijeke.

Festival su predstavili pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, direktorica marketinga Novog lista Silvija Gerc-Vodopija, zamjenica direktora Regionalne direkcije Rijeka Erste banke i područna menadžerica DM-drogerie markta Dijana Prezelj.

Ovogodišnji festival “Homo si teć” pod sloganom „Svi su pobjednici“, objedinit će čak 8 različitih utrka. Uz najpoznatiju utrku građana – Homo si teć, trči se dm baby cup, Hendi cup, Molo Longo trk, 539 skok, utrka štafeta 3×7, Riječki polumaraton, a po prvi puta trčat će se i Riječki maraton.

U sklopu humanitarne akcije “Trčim i pomažem” u utorak, 29. ožujka otvara se prodajno mjesto u šatoru na Korzu (Trg 128. brigade Hrvatske vojske) gdje će građani, svakodnevno od 10 do 18 sati, sve do posljednjeg dana festivala moći kupiti svoju “Homo si teć” majicu po cijeni od 40 kn. Majice će se moći kupiti i u Intersportovim trgovinama u Rijeci, Labinu, Puli, Rovinju, Crikvenici i Zagrebu. Kupnjom “Homo si teć” majice građani doniraju 5 kn za Udrugu za sindrom Down “Rijeka 21”.

U subotu, 2. travnja u 10 sati počinje prva utrka „539 skok: utrka trsatskim stubama“ od centra grada do Trsata, a u subotu 9. travnja „Molo longo trk: utrka popularnom riječkom šetnicom“.

Posljednji tjedan festivala rezerviran je za predstavljanje sportskih klubova i udruga koje djeluju na području Primorsko-goranske županije. Od ponedjeljka 11. do petka 15. travnja svakodnevno će se na Korzu ispred šatora od 11. do 13 sati predstavljati sportaši i klubovi, dok će se u subotu 16. travnja od 10 do 15 sati brojni klubovi i sportske udruge predstaviti građanima demonstracijskim treninzima.

U nedjelju, 17. travnja u središtu Rijeke trčat će se čak 6 utrka. Očekuje se više od 10.000 trkača koji će sudjelovati na 15. riječkom polumaratonu, 1. riječkom maratonu, utrci štafeta 3×7, utrci građana “Homo si teć”, dm Babybonus cup-u i Hendi cup-u.

15. izdanje Riječkog polumaratona, poznate međunarodne utrke i jedne od najvećih u Hrvatskoj, trčat će se na novoj trasi od Korza, zaobilaznicom do čvora Vežica pa natrag u centar grada, uključujući i Molo Longo sve do Liburnijske ulice i natrag.

Prvi puta Rijeka dobiva i maratonsku utrku pa premijerno izdanje Riječkog maratona biti ujedno i Ekipno prvenstvo Hrvatske u toj disciplini. Staza duga 42.195 m trčat će se na trasi od Korza, zaobilaznicom do čvora Vežica pa natrag u centar grada, uključujući i Molo Longo sve do centra Opatije na Slatini i natrag. Očekuje se dolazak 300-injak domaćih i stranih maratonaca.

Festival “Homo si teć” održava se bez prekida od 1998. godine i najveći je ulični sportski događaj u Hrvatskoj.

Prijave za polumaraton, maraton i za utrku štafeta otvorene su do petka, 15. travnja u ponoć na www.rijeka.run

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Program obilježavanja Tjedna Crvenog križa u Opatiji

Tjedan Crvenog križa obilježit će se od 8. do 15. svibnja, a niz aktivnosti koje će se odvijati na području ...