Početna - IZDVOJENO - 25. Jazz Time najavio i Riječki Jazz Dan
25jazz_time

25. Jazz Time najavio i Riječki Jazz Dan

Jubilarni, 25. međunarodni festival Jazz Time Rijeka imat će i ”Riječki Jazz Dan” koji će se na Botelu Marina održati 19. studenoga od 20 sati kao promocija novih originalnih jazz projekata raznovrsnih žanrova.

Umjetnički direktor festivala, Damjan Grbac, o ovom događanju kazao je da festival Riječkim Jazz Danom, kao završetkom jubilarnog izdanja festivala, želi ukazati na veliki broj aktualnih glazbenih projekata u našem gradu.

– Autorskih izdanja je sve više, od onih koja stižu od novih, mladih, i što je važno napomenuti, školovanih jazz glazbenika, pa sve do izdanja provjerenih i priznatih jazzera. Valja spomenuti da je Rijeka, trenutno, vodeća u razvoju jazz scene upravo zbog niza novih originalnih projekata raznovrsnih žanrova. Riječki Jazz Dan predstavlja dva projekta. Tu su mladi, novi i inovativni, Overnight Parking, a uz njih će nastupiti trio poznatog riječkog gitarista Brune Mičetića u sastavu Mičetić-Šercar-Veselinović koji će odsvirati kompozicije sa upravo objavljenog Mičetićevog albuma ”Beauty of Your Soul”. Pozivamo sve ljubitelje jazza da nam se pridruže na Botelu Marina. Ulaz je slobodan, a nakon koncerta očekuje se vatreni jam session, uz druženje učesnika festivala i slavljeničku tortu, kazao je Grbac.

Gitarista Bruno Mičetić dobro je poznat hrvatskoj jazz publici. Ovaj svestrani glazbenik, koji se osim u jazzu uspješno snalazi u raznim glazbenim stilovima, na svom se prvom albumu ”Phantoms Whisper” predstavio jazz standardima, a ovih dana objavljen mu je drugi album ”Beauty of Your Soul”.

– Počašćen sam pozivom da nastupim na Riječkom Jazz Danu. U kombinaciji sa mojim prijateljima Bornom Šercarom i Lukom Veselinovićem odsvirati ćemo stvari s mog albuma ”Beauty of Your Soul” upravo objavljenog u izdanju Dallas Recordsa, na kojemu se predstavljam autorskim materijalom. Veselim se i najavljenom jam sessionu i pozivam moje Riječane da nam se pridruže 19.studenog na Botelu Marina, kazao je Mičetić.

U prodaji su odnedavno i ulaznice za 25. Jazz Time Rijeka. U sistemu Entrio jednodnevne festivalske ulaznice možete kupiti po cijeni od 70 kuna, dok cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 150 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvorene prijave na STEM radionice u inoLAB-u u Kastvu

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav od ove školske godine provodi radionice programiranja i robotike. Učenici se mogu prijaviti na ...