Početna - IZDVOJENO - 25.Rally Opatija 2016.

25.Rally Opatija 2016.

Dva tjedna uoči roka za slanje prijava za 25. Rallyu Opatija 2016.(05.-07.05.2016) za nastup se prijavilo više od stotinu posada iz devet zemalja.

Na Kvarneru i u Istri natjecatelje očekuje 110 km brzinskih ispita i itinerer dugačak ukupno 360 km. Rally Opatija druga je postaja Prvenstva Hrvatske i treće natjecanje Mitropa rally kupa, međunarodne serije u kojoj pravo nastupa imaju vozači iz ukupno 19 europskih zemalja. Također, opatijski će rally biti i premijerno natjecanje Alpe Adria rally kupa i trofeja.

Na internetskoj stranici www.rally-opatija.eu objavljena je prijevremena lista prijavljenih koju predvodi trenutačno vodeća posada hrvatskog prvenstva i Mitropa kupa Krisztian Hideg i Istvan Kerek s Mitsubishi Lancerom Evo IX. Mađari s hrvatskom licencom ujedno su i branitelji naslova pobjednika na Rallyu Opatija. Iz Njemačke stiže posada Manuel Kossler i Marcus Poschner sa Subaru Imprezom R4. Kossler i Poschner pobjednici su Mitropa rally kupa iz 2014. i trenutačno trećeplasirani nakon dva održana natjecanja.

U Hrvatskoj bi drugi nastup u novom automobilu, Škodi Fabiji R5 trebao imati Janos Puskadi sa suvozačem Barnabasom Godorom. Prošle godine mađarski je dvojac osvojio drugo mjesto u Mitropa kupu u Fabiji klase S2000. Prvi put bi izvan Italije trebao nastupiti vrlo brzi Alfonso Di Benedetto s Ginom Abatecolom u Peugeotu 207 S2000. Ponovo na hrvatske brzince stižu mađarske posade s Fordovima Fiestama R5 Antal Kovacs i Gergo Istovics te Zoltan Lencse i Tamas Hoffbauer. Za nastup su prijavljeni i hrvatski predstavnici u Mitropa kupu Tomas Hrvatin i Marko Stiperski s Renaultom Cliom RS te Ivica Siladić i Jasna Durak sa Škodom Fabijom R2.

Još jedna međunarodna serija izabrala je Rally Opatija za svoje bodovno natjecanje. Riječ je o Alpe Adria rally kupu za vozila s pogonom na dva kotača zapremnine motora do 2500 ccm i Alpe Adria rally trofeju za vozila sa pogonom na dva kotača preko 2500ccm i sva vozila sa pogonom pogonom na četiri kotača. Nakon opatijske premijere natjecatelje kupa očekuju još četiri, a sudionike trofeja još pet natjecanja.

Publika će na Rallyu Opatija imati prigodu vidjeti i zanimljiva povijesna vozila. Posebno izdvajamo dva Porschea 911, Lanciu Betu Montecarlo, Lanciu Deltu Integrale i Ford Escort RS 2000. Brzinski ispiti Breza 1 i 2 vozit će se u petak, 6. svibnja. Preostalih šest brzinaca – Brest, Račja Vas i Mune vozit će se po dva put u subotu, 7. svibnja. Servisno parkiralište bit će u prelučkom autokampu, a startno-ciljna rampa u središtu Opatije.

Prijave za 25. Rally Opatija 2016. primaju se do petka, 29. travnja u ponoć. Natjecanje se uz Prvenstvo Hrvatske, Mitropa rally kup te Alpe Adria rally kup i trofej boduje i za Šampionat te Kup Bosne i Hercegovine. Opatija će 12. studenog biti i domaćin dodjele odličja najuspješnijim sudionicima Mitropa kupa za 2016. godinu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...