Početna - IZDVOJENO - 26. Kastafsko kulturno leto donosi bogati program
kkl

26. Kastafsko kulturno leto donosi bogati program

Jedan od najstarijih ljetnih festivala na Kvarneru (osnovan 1992. godine) i ove godine nudi bogati kuturni sadržaj za predstojeće ljeto koji tradicionalno uključuje glazbeni, dramski, izložbeni, filmski, književni, obrazovni i drugi program te niz popratnih programa, ali i nezaboravnu atmosferu upečatljivih kastavskih pozornica te gostoprimstvo i šarm kastavskog susjedstva.

Od 30. lipnja do 25. kolovoza ove godine Kastafsko kulturno leto će po 26. ponuditi najbolje od kulture. Program je pripremljen s velikom pažnjom i usmjerenošću na najrelevantnije kulturne sadržaje, u kombinaciji s javnim i onim stvarnim potrebama publike. Program koji predstavljamo spoj je suvremenog i aktualnog, tradicijskog i zavičajnog, a izvođači su vrhunski lokalni, regionalni i inozemni umjetnici.Valja istaknuti kako je pri formiranju programa glavna premisa bila zadržati kvalitetu na koju su gledatelji i slušatelji KKL-a većnaučeni.

Ovogodišnje, 26. Kastafsko kulturno leto krasi žanrovska i tematska osebujnost te spoj tradicije i suvremenosti. Kao i svake godine, publika može očekivati smijeh i suze u dramskom programu, poznate melodije, ali i sasvim nove ritmove u glazbenom programu te virtuozne nastupe na 20. Festivalu gitare. Najmlađa će publika uživati u nagrađivanim dječjim predstavama. Filmovi, radionice, izložbe i 5. Dani književnosti upotpunit će ljeto atraktivnim i umjetnički respektabilnim sadržajima. U Ritmu dvorišta publika će po drugi put uživati na najposebnijim i jednim od najljepših kastavskih pozornica, u dobrome društvu i opuštenoj atmosferi.

Kastavske pozornice, koje su ugostile brojne izvođače i umjetnike iz Hrvatske i regije (LET 3, Darko Rundek, Jinx, The Bambi Molesters, Amira Medunjanin, Damir Urban, TBF, Vatra, Massimo, Neno Belan, Josipa Lisac, Rade Šerbedžija, Đorđe Balašević, Teatar Exit, Zijah Sokolović, Dalibor Martinis…), kao i one međunarodne (Tommy Emmanuel, Igudesman&Yoo, Renato Borghetti, Franco Morone…) i ove će godine toplo dočekati cijeli niz izvođača i umjetnika.

Na festival 365 metara iznad mora stižu; Tamburaški orkestar HRT-a, Klapa Kastav i Damir Kedžo; Jonathan; Natali Dizdar; mjuzikl Sušak, Sušak; Ansambl Saše Avsenika; Merima Ključo i Miroslav Tadić; izvođači u sklopu programa Ritam dvorišta (Sara Renar, Majstorović– Levačić duo, Spart Jazz Quintet, Forest GIIPUJA i The Blondes), Teatroman i Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom Muškarci.hr te Teatar EXIT s predstavom Njuške kojom će u petak, 30. lipnja u 21 sat biti otvoreno 26. izdanje Kastafskog kulturnog leta. Ovogodišnje slavlje je rezervirano za 20. izdanje međunarodnog Festivala gitare u sklopu kojega u Kastav stižu Russ Spiegel i Zoran Majstorović; Petrit Çeku; Muriel Anderson i Duck Baker te Alfonso i Miguel Linares Flamenco Ensemble.

Osim navedenih izvođača i predstava, KKL tim svim svojim posjetiteljima priprema besplatne radionice i filmske projekcije, program za djecu, ali i nezaboravnu atmosferu kastavskih pozornica pod zvijezdama, najbolje gostoprimstvo i jamstvo za poseban ljetni provod u kastavskom susjedstvu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Na području Opatije kršili mjere samoizolacije

U proteklih tjedan dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih ...