Početna - IZDVOJENO - 28 radionica za dobar početak ljeta
Ljeto na Školjiću

28 radionica za dobar početak ljeta

Prva četiri tjedna ljetnih praznika djeci, mladima i ostalim građanima 14 organizacija zajedno će ponuditi čak 28 radionica koje će im omogućiti da se kreativno izraze, nauče nešto novo, upoznaju prijatelje i dobro se zabave.

Ljeto na Školjiću, kao i prethodnih godina koordinira Centar tehničke kulture Rijeka u suradnji s brojnim partnerima. Starosjedioci među njima su Akademsko astronomsko društvo – Rijeka, Auto klub Rijeka, Fotoklub Color, Kino video klub Liburnija film, Link – kreativne radionice, Lučka kapetanija, Mali roboti, Maketarski klub Zeppelin, RI Eko, TRY theatre, Udruga Ignis.

Ekipi na Školjiću pridružile su se tri nove partnerske organizacije – Društvo za zaštitu životinja Rijeka, Kreativni kolektiv Kombinat i Umjetnička organizacija KRILA. Projekt financijski podupiru Ministarstvo socijalne politike i mladih, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Od 28 radionica njih 15 je besplatno

Partneri će djeci i mladima ponuditi čak 28 radionica, od čega je njih 15 potpuno besplatno za sve polaznike. Radionice koje će se održavati u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka prilagođene su za kretanje osoba s invaliditetom. Svi zainteresirani na radionice se mogu prijaviti putem e-obrasca na Internet stranici CTK Rijeka. Upisi će biti otvoreni do četvrtka, 9. lipnja 2016.

TRY theatre, riječka dramska škola na engleskom jeziku, nastavlja suradnju s CTK Rijeka i projektom Ljeto na Školjiću već petu godinu zaredom. Radionice TRY theatre-a namijenjene su djeci koja žele upoznati strani jezik (engleski ili talijanski) na zabavan i dinamičan način kroz igrokaze, igru i glumu.

Nešto starija ekipica, moći će se baviti izvedbeno-scenskim izražavanjem na Kazališnoj radionici  i radionici Fizičkog kazališta u izvedbi  Umjetničke organizacije KRILA -Kreativni laboratorij suvremenog kazališta.

Fotografijom i fotografiranjem moći će se baviti oni koji upišu radionicu Digitalne fotografije u izvedbi Fotokluba Color.

Polaznici Video eko radionica „5 zelenih“Kino video kluba Liburnija film će osmisliti scenarij, plan snimanja te snimiti video uradak ekološke tematike.

Petodnevna radionica Daj pet za reciklažu upoznat će polaznike s  problemima i načinima odvajanja otpada te važnosti recikliranja, dok će u praktičnom dijelu kroz različite igre te kreativne radionice, od otpada izrađivati igračke, ukrase, nove uporabne predmete i umjetničke kreacije. U sklopu radionice predviđen je izlet u Park prirode Učka. Radionicu će voditi udruga RI Eko.

Ekologija će se kombinirati i s glagoljicom na radionici Glagoljajmo ekološki tijekom koje ćemo istraživati i upoznavati dio kulturne baštine svoga kraja, te od recikliranih materijala izrađivati glagoljične znakove. Radionicu također provodi udruga RI Eko.

Radionica Male tajne za sretne njuškice, koju će provoditi Društvo za zaštitu životinja, omogućit će učenicima da saznaju kako se odgovorno ponašati prema svojim ljubimcima, ali i drugim životinjama.

d bavit će se udruga Link – kreativne radionice tijekom 15 sati radionice Šareno riječko jutro – maštam, kreiram, konstruiram. Ista organizacija ponudit će i svoju već tradicionalnu Likovnu radionicu.

Pogledajmo u nebo naziv je astronomske radionice za one od 1. do 4. razreda, a nešto „ozbiljniji“ moći će učiniti isto na Astronomskoj radionici koju će provoditi Akademsko astronomsko društvo Rijeka.

Udruga Ignis nastavlja provoditi radionicu Mala škola znanosti tijekom koje se polaznici upoznaju s osnovnim principima fizike i tehnike kroz jednostavne pokuse prilagođene njihovom uzrastu.

Kao i svake godine, zainteresirani će moći upisati radionicu Maketarstvo u izvedbi maketarskog kluba Zeppelin, te odslušati Tečaj za voditelja brodice koji provodi Lučka kapetanija.

Ove godine nitko ne bi smio na plažu bez torbe za plažu, a upravo takve izrađivat će se na radionici ArtMašina – šivanje za početnike u izvedbi udruge kreativni kolektiv Kombinat.

Autoklub Rijeka za srednjoškolce je osmislio radionicu odgovornog ponašanja u prometu pod nazivom Sekunda koja mijenja život.

Srednjoškolci će na radionici Robotike izrađivati robote koji će moći izvršiti zadatke koje osmisle upravo za njih. Radionicu provodi udruga Mali roboti.

Centar tehničke kulture Rijeka ponudit će učenicima svih uzrasta brojne informatičke radionice. Na radionici Programiranje i sastavljanje robota polaznici će se poigrati s mBotovima koji se ovih dana koriste u Croatian Makers Ligi. Od radionica programiranja, oni najmlađi učit će programirati u programu Scratch, dok će oni stariji moći programirati u programu C++ i C#. Tijekom Ljeta na Školjiću izrađivat će se Internet stranice na radionici Izrada weba, kao i windows aplikacije na radionici Izrada univerzalnih Windows aplikacija.

Što su zanimljivo naučili i izradili polaznici će prezentirati na završnoj svečanosti u petak, 8. srpnja 2016. u Centru tehničke kulture Rijeka.

Više informacija o događaju možete dobiti na Internet stranici CTK Rijeka ili u facebook događaju Ljeto na Školjiću, telefonski na broju telefona 327 155 te fizički u CTK Rijeka (Školjić 6).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...