Početna - IZDVOJENO - 2×1 komunikacije: U pet izbornih jedinica Domoljubnoj koaliciji ukupno 36 mandata
anketa

2×1 komunikacije: U pet izbornih jedinica Domoljubnoj koaliciji ukupno 36 mandata

Da su danas parlamentarni izbori, HDZ i Domoljubna koalicija osvojili bi 36 od 70 mandata u pet izbornih jedinica koje je do sad obradila agencija 2×1 komunikacije.

Proizlazi to iz podataka nakon posljednjeg istraživanja provedenog u VIII. izbornoj jedinici, dosadašnjem tzv. Crvenom bastionu, prema kojem SDP-u i koaliciji ondje pripada sedam saborskih mandata, a HDZ-u s partnerima tri.

Kada se ovi podaci pridodaju dosad obrađenim izbornim jedinicama (III., IV., V., i IX.), vidljivo je kako bi, da su danas izbori, SDP i koalicija od 70 mandata osvojili njih 25.

HDSSB-u bi išlo tri fotelje u Saboru, a jednako toliko i IDS-PGS koaliciji te Uspješnoj Hrvatskoj – koaliciji Ive Josipovića, Slavka Linića i Radimira Čačića.

Podaci za VIII. izbornu jedinicu otkrivaju prednost SDP-a, koji nosi 36, 41 posto glasova (sedam mandata), spram HDZ-ovih 16,81 posto (tri mandata), a Zoranu Milanoviću račune su dosta pomrsili Uspješna Hrvatska s 5,76 posto (jedan mandat) i IDS koji s PGS-om uzima 16,62 posto glasova (tri mandata).

Istraživanje je provedeno telefonskim putem na uzorku od 1041 ispitanika, u periodu od 14. do 19. rujna.

U grafikama pogledajte kako u ”Crvenom bastionu” stoje i ostale stranke te rejting popularnosti Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...