Početna - IZDVOJENO - 13. Festival dječjeg stvaralaštva „Kvarnerić“
kvarneric
web

13. Festival dječjeg stvaralaštva „Kvarnerić“

U petak, 3. listopada u Hrvatskom kultnom domu na Sušaku, a u subotu u Sportskoj dvorani Matulji s početkom za oba dana u 18:30 sati održat će se 13. Festival dječjeg stvaralaštva „Kvarnerić“. Skladbe koje će biti na festivalu nastale su u glazbeno-literarnim radionicama, a napisali su ih učenici uz pomoć nastavnika na dijalektima od kud dolaze. Na festivalu će se izvesti 22. skladbe od 26. koliko ih je zaprimljeno. Izvođači se natječu u tri grupe,  prvu skupinu čine učenici do 12 godina, drugu djeca starija od 12 godina, a treću skupinu čine djeca koja polaze neku od glazbenih radionica koje organiziraju razne udruge ili glazbene škole. Učestvovat će više od 250 pjevača i plesača.

Prva se večer festivala  tradicionalno održava u Rijeci, a druga, finale u jednom od mjesta u Primorsko-goranskoj županiji, u ovom slučaju  Matulji, koji će po drugi puta biti domaćin finalne večeri. Generalni pokrovitelji festivala su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka, pokrovitelj je Općina Matulji, a zlatni sponzor Zagrebačka banka.

Voditelji ovogodišnjeg Kvarnerića su Lena Stoiljković i Alen Polić, a u revijalnom dijelu će nastupiti bivši sudionici Kvarnerića Eni Jelušić, Antonio Krištofić i Antonela Doko, te Alen Polić i Jozefina.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Googleove kamere ovog proljeća ponovno snimaju Liburniju

Automobili koji snimaju fotografije za Google Street View ovog proljeća ponovno će posjetiti Hrvatsku.Taj poznati Googleov servis korisnicima omogućava trodimenzionalni ...