Početna - IZDVOJENO - 30 prometnih nesreća i prekršaja u prometu za vikend
policija-rotirka
ilustracija

30 prometnih nesreća i prekršaja u prometu za vikend

Proteklog vikenda, od 2. do 5. rujna na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teško, a šest osoba je lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 16.55 sati u Istarskoj ulici u Rijeci teško je ozlijeđena 41-godišnja pješakinja. Pješakinju je na pješačkom prijelazu oborilo osobno vozilo Dacialogan kojim je upravljao 50-godišnji vozač. Dan ranije, oko 21.50 sati u Malom Lošinju teško je ozlijeđen 23-godišnji vozač bicikla, koji je tijekom vožnje zahvatio kanal za oborinske vode uz rub kolnika te pao zajedno s biciklom, dok je 43-godišnja vozačica osobnog vozila marke Opel teko ozlijeđena u prometnoj nesreći na području Viškova, 2. rujna oko 21.20 sati. U njeno vozilo, zaustavljeno radi skretanja udarilo je osobno vozilo marke Audi, koje se kretalo iza nje i kojim je pod utjecajem alkohola upravljao 27-godišnji vozač.
U istom razdoblju zabilježeno je 458 prometnih prekršaja, od kojih najviše – 135 prekršaja prekoračenja brzine, 37 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 5 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.

Od prekršaja prekoračenja brzine izdvajamo osobno vozilo marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka koje se 2. rujna u 10.59 sati kretalo autocestom u smjeru Rijeke, kod vijadukta Zečeve Drage brzinom od 197 km/h na dijelu ceste gdje je postavljenim prometnim znakom brzina ograničena na 110 km/h.

Koncentracija alkohola od 2,31 g/kg izmjerena je 3. rujna oko 21.50 sati na području Jadranova gdje je policija zaustavila 37-godišnjeg slovenskog državljanina, koji je upravljao Opel astrom, dok je koncentracija alkohola od 2,14 g/kg izmjerena 45-godišnjem državljaninu Rusije, vozaču Mercedesa, a policija ga je zaustavila oko ponoći 4. rujna u Crikvenici. Od ostalih vozača pod utjecajem alkohola izdvajamo i 24-godišnjeg vozača VW pola, zatečenog u noći 3. rujna na području Malinske s koncentracijom alkohola od 1,13 g/kg.

Osim spomenutih, u počinjenju više prekršaja u prometu  policija je sinoć oko 23.25 sati zatekla 27-godišnjaka koji je upravljao mopedom marke Honda, bez registracijske oznake. Uz to, nije imao zaštitu kacigu, vozačku dozvolu ili neku drugu osobnu ispravu, a policija je utvrdila da je mopedu još u lipnju 2011. godine istakla registracija i osiguranje vozila.

Nadalje, tijekom poslijepodneva 2. rujna policija je na području Omišlja zatekla 23-godišnjaka koji je upravljao osobnim vozilom VW polo prije stjecanja prava na upravljanje,  3. rujna u večernjim satima zatečen je 29-godišnji slovački državljanin, dok je vozilom marke Škoda upravljao u zabranjenom smjeru jednosmjerne ulice u Dramlju pored Crikvenice.

Dio vozača zatečenih u činjenju prometnih prekršaja je zadržan u službenim prostorijama policije, a svi počinitelji prometnih prekršaja  su prekršajno sankcionirani.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...