Početna - IZDVOJENO - 30 prometnih nesreća tijekom vikenda u našoj županiji

30 prometnih nesreća tijekom vikenda u našoj županiji

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 30 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene.

Teže je ozlijeđen 40-godišnji biciklist, inače hrvatski državljanin, koji je pao s bicikla u petak, 6. travnja oko 16 sati prilikom skretanja u Zvonimirovoj ulici u Rijeci. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka.

Od ostalih događaja u prometu, izdvajamo vozače koji su zatečeni kako upravljaju osobnim vozilima pod utjecajem alkohola. Tako je u subotu, oko 19.30 sati, u ulici Nikole Tesle u Rijeci, zaustavljen 45-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao vozilom marke Audi, riječkih registarskih oznaka. Vozilom je upravljao pri koncentraciji alkohola od 2,24 g/kg i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja vozilom B kategorije. Zbog počinjenih prekršaja priveden je u službene policijske prostorije, isto kao i 38-godišnji vozač koji je zatečen oko pola noći u Vukovarskoj ulici u Rijeci. Vozilom marke VW Golf, riječkih registarskih oznaka, upravljao je pri koncentraciji alkohola od 1,48 g/kg i u vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Pod utjecajem  alkohola i to u koncentraciji od 2,28 g/kg, policija je zatekla i 39-godišnjeg hrvatskog državljanina u subotu,7. travnja oko 23.30 sati na području Čavli.

Crikvenička policija je pak tijekom vikenda privela dva vozača zbog počinjenih prekršaja u prometu. U petak, 6. travnja oko 20 sati u Vinodolskoj ulici je zatečen 28-godišnji vozač teretnog vozila marke Mercedes, bjelovarskih registarskih oznaka, koji nije koristio sigurnosni pojas, a vozilom je upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, bez ikakvih dokumenata. K tome je u vozilu prevozio veći broj putnika od dozvoljenog. Sinoć je oko 20.30 sati na kriminalističko istraživanje priveden 25-godišnji hrvatski državljanin, zatečen na području Povila s osobnim vozilom  gospićkih registarskih oznaka i s manjom količinom droge.  Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su zbog počinjenih prekršaja sukladno odgovarajućim zakonskim propisima.

U cilju veće sigurnosti u prometu te smanjivanja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...