Početna - IZDVOJENO - 3,5 milijuna kuna za sanaciju  KBC Rijeka
mandic-2
web

3,5 milijuna kuna za sanaciju  KBC Rijeka

U ponedjeljak je održana konferencija za novinare, a teme su bile provedba projekta uređenja zgrade Klinike za radioterapiju i onkologiju, turistički rezultati prve polovice godine i program kreditiranja “Kvarner Family 2015”.

Zamjenica župana Marina Medarić izvijestila je da je prošlog tjedna održana Županijska skupština, s naglaskom na temu zdravstvene skrbi. Povod raspravi o zdravstvu bio je dopis ministra zdravlja Siniše Varge u kojem se govori o smanjivanju broj ordinacija opće medicine i pedijatrije na području Primorsko-goranske županije.

Zaključak skupštine, rekla je Medarić, je da se zadrži postojeća mreža jer Primorsko-goranska županija ne ulaže samo u zdravstvene ustanove kojima je osnivač, već pomaže i KBC Rijeka. Tako je prošle godine za sanaciju Klinike za radioterapiju i onkologiju Primorsko-goranska županija izdvojila 3,56 milijuna kuna.

Ta sredstva su prenesena u proračun za ovu godinu jer radovi nisu bili gotovi. Pojavili su se i dodatni radovi, kao što je potreba za nabavkom nemedicinske opreme, pa je Županija u ovogodišnjem proračunu osigurala 320 tisuća kuna za te troškove.

Produžen je rok radova na unutrašnjem uređenju i fasadi pa se očekuje da bi otvaranje te klinike bilo na jesen.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić izvijestio je o turističkim rezultatima u prvoj polovici godine. Ostvareno je povećanje noćenja od 16%, a samo u svibnju 21%. “Veseli nas da naši turistički djelatnici iz godine u godinu nadograđuju svoj proizvod. Proteklog vikenda vidjeli smo Festival vatrometa u Opatiji, proizvod koji sad postaje turistički brend Opatije”, istaknuo je Boras Mandić.

Iako je ova sezona u tijeku, već su počele pripreme za sljedeću sezonu. Poticaj razvoju turizma tako će dati kreditni program vrijedan 5 milijuna kuna. Kamata, koja bi inače iznosila 6%, suradnjom Primorsko-goranske županije i poslovnih banaka za krajnjeg korisnika iznosit će 2%. Za unapređenje objekata smještenih na slabo nastanjenim otocima poput Suska ili u Gorskom kotaru kamata će biti samo 1%.

Vrijednost kredita po smještajnoj jedinici može iznositi od 20 do 100 tisuća kuna. Očekuje se da će sredstva korisnicima biti dostupna od rujna ove godine.

Zamjenik župana izvijestio je da će se za vrijeme turističke sezone vršiti sanacija cesta u mjestima s manjom turističkom aktivnosti. Radovi će tako biti pretežno u Gorskom kotaru pa će prometnice biti spremne za dolazak zime.

Na kraju svog izlaganja Boras Mandić rekao je da su prošlim rebalansom sredstva za razvoj sporta povećana za 300 tisuća kuna, od čega će većina sredstava iskoristiti Atletski savez Primorsko-goranske županije (oko 200 tisuća kuna) za uređenje borilišta i Streljački klub “Lokomotiva” (30 tisuća).

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...