Početna - IZDVOJENO - USKOK policiji naložio provođenje izvida oko trgovine mandatima
uskok tabla
foto: HRT

USKOK policiji naložio provođenje izvida oko trgovine mandatima

Na službenim stranicama DORH-a izvijestili su da je USKOK policiji naložio provođenje izvida oko trgovine mandatima.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

“Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) je na temelju članka 206. Zakona o kaznenom postupku naložio policiji provođenje izvida, a slijedom saznanja iz medija u kojima su se iznosili podaci o prijetnjama te navodnom kupovanju–trgovini mandatima, tj. mogućim koruptivnim aktivnostima prema osobama koje su na osnovu službenih rezultata parlamentarnih izbora dobile saborski mandat za 8. saziv Hrvatskog sabora.(1. 12. 2015.)

S obzirom da istupi pojedinih novoizabranih saborskih zastupnika u medijima upućuju na zaključak o postojanju osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela prijetnje i koruptivnih kaznenih djela; u svrhu temeljne ustavne obveze čuvanja parlamentarnog poretka Republike Hrvatske; Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) je dužno provjeriti izrečene navode. Ovo postupanje ne prejudicira moguću kaznenu odgovornost ni jedne osobe.

O rezultatima izvida i eventualnim naknadnim aktivnostima javnost će biti pravovremeno obaviještena”, stoji u priopćenju DORH-a.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...