Početna - IZDVOJENO - Akustički dizajn riječke Zračne luke izradit će Aleksandar Valenčić
aerodrom

Akustički dizajn riječke Zračne luke izradit će Aleksandar Valenčić

Prvu nagradu na natječaju za akustički dizajn putničkog terminala riječke Zračne luke, po ocjeni povjerenstva Ustanove “Ivan Matetić Ronjgov”, osvojio je Aleksandar Valenčić pa će se od njega otkupiti autorska prava isplatom nagrade od 40.000 kuna koju dodjeljuje Primorsko-goranska županija.

Prvonagrađeni autor Aleksandar Valenčić izradit će šestosatni zvučni materijal koji će se izvoditi u putničkom terminalu te zračne luke te u Muzejskoj terminalu koji je otvoren krajem svibnja, i koji je jedinstveni projekt muzeja u zračnoj luci.

Natječaj za glazbenu podlogu  raspisan je u rujnu. Od autora se tražilo da pronađu kako na suvremen način predstaviti tradicijsku glazbu širega kvarnerskog područja te istarsku ljestvicu.

Drugoplasirani je međunarodni rad “Interactive Sound Field” (Interaktivno zvukovno polje) švedskog producenta Håkana Lidboa, u suradnji s “Coldcut” i Jackom Jamesom, a trećeplasirani rad Sandija Bratonje. Drugi i treći rad nagradit će se s 3000 i 2000 kuna.

Na natječaj se javilo sedam domaćih autora te 32 strana. U suradnji s Danielom Urem, voditeljicom Unicult programa Sveučilišta u Rijeci, i Music-tech festivalom inovacija u glazbi iz Londona, čija je direktorica Riječanka Mikela Magaš, natječaj je proslijeđen na adrese 4000 inovativnih glazbenika diljem svijeta.

Odlučeno je da se nagradi i eksperimentalni umjetnik Scanner, to jest Robin Rimbaud, za njegovu šestosatnu kompoziciju “Water Drops”.

Promocija radova očekuje se u ljeto 2016.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...