Početna - IZDVOJENO - Odluka Karamarka i Domoljubne koalicije nakon sastanka
karamarko ponedjeljak
foto: HDZ

Odluka Karamarka i Domoljubne koalicije nakon sastanka

U središnjici HDZ-a u ponedjeljak oko 21.30 je završio sastanak predstavnika Domoljubne koalicije o prijedlogu Mosta za formiranje Vlade.

Izjavu je dao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

”Pozitivno smo odgovorili. U datim okolnositma i realnoj situaciji što se tiče tripartitne vlade, predlažemo da idemo u koalicijsku vladu s Mostom, ali za sve ono što čeka Hrvatsku da doista postignemo konsenzus sa svim lijevim snagama i opcijama, i SDP-om, da ostvarimo nekakvu suradnju. Predložili smo zajedništvo, pošto tripartitna vlada nije moguća formalno, tražimo zajedničku suradnju sa svima”, rekao je Karamarko.

Na upit o tome hoće li prihvatiti prijedlog Mosta o stručnjaku premijeru, Karamarko je odgovorio:

”Stručnjak premijer? To stavljamo na stol i o tome ćemo razgovarati, potpuno smo otvoreni za sve opcije koje će dovesti do što skorijeg rješenja problema. Naši građani nemaju strpljenja za ovo, što prije se treba formirati saborska većina i Vlada koja će se boriti s problemima koji su ogromni”, rekao je Karamarko.

Kad očekuje rasplet situacije?

”To ovisi sad o kolegama iz Mosta. Očekujem da že to biti sutra.”

Komentirajući potencijalnu ulogu lijeve opcije u toj Vladi, očekuje da djeluje uz konsenzus. Nije bitno preglasavanje nego dobra volja da se nešto napravi.”

Komentirajući vjetovatni nedolazak Zorana Milanovića na sutrašnje konzultacije kod Predsjednice, Karamarko je rekao:

”Idem, Predsjednica je zvala, moram ići. Institucija me poziva. Mislim da je to red, institucija Predsjednice Republike se mora poštivati.”

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...