Početna - IZDVOJENO - SDP po svaku cijenu želi ostati na vlasti, dok se Most od moralne vertikale pretvorio u lovca na fotelje
karamarko pantovcak
foto: HDZ

SDP po svaku cijenu želi ostati na vlasti, dok se Most od moralne vertikale pretvorio u lovca na fotelje

Komentirajući događanja od subote, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, u izjavi za medije je kazao kako je u subotu bio u kontaktu s Zoranom Milanovićem.

-To je politička bravura u domeni politike kao umijeća mogućeg. Kad gospodin Milanović i njegovi kolege misle kako je umijeće mogućega zapravo umijeće prijevare, no to kod mene ne stoji. O čemu se radi, moram to reći, tu smo sjedili poslije podne i naši su tajnici bili u kontaktu. Njih je zanimalo hoćemo li biti protiv glede naše odluke predsjedništva. Nakon toga smo se, preko gospodina Čuljka i Dragovana, Milanović i ja čuli. Ja sam rekao kako smo mi protiv i kako imam odluku predsjedništva o tomu te kako ja to ne bih potpisivao. Stekao sam dojam kako su i oni protiv pa čak je Milanović lobirao kako treba istupiti zajedno za nove izbore. Nakon toga se na sastanku dogodila vrlo smiješna scena, Petrov je pitao Milanovića želi li potpisati, on je uporno htio da ja prvi kažem, misleći kako sam ja jedan mali sitni prevarant i šibicar. U svakom trenutku rekao bih isto. Kad sam ja rekao da neću potpisati, Milanović je rekao kao on hoće potpisati. Neka im bude – rekao je Karamarko.

Zahvaljujući svima koji su ga podržali, najavio je kako će se posvetiti jačanju stranke.

-Promatrat ćemo dalje što se događa, jačat ćemo stranku, moram zahvaliti svima koji su me podržali i čestitali mi zbog ove odluke. Još ćemo se homogenizirati, vrijeme je pred nama, nećemo još dugo čekati do novih izbora – objasnio je Karamarko.

Smatra da SDP po svaku cijenu želi ostati na vlasti, dok se Most od moralne vertikale pretvorio u lovca na fotelje.

-Mi na te uvjete nismo mogli pristati, iz racionalnih i moralnih razloga. Bit će potrebna kemija, ne znam gdje da to stavim, da se sve to sastavi. SDP želi ostati na vlasti, oni znaju zbog čega, javnost će saznati zbog čega, a Most se od moralne vertikale pretvorio u lovca na fotelje – zaključio je Karamarko.

Podsjetimo, Tomislav Karamarko u intervjuu za HRT kazao kako ga je jučer uoči sastanka s Mostom nazvao Zoran Milanović i rekao mu kako neće potpisati dokument o tripartitnoj vladi i nestranačkom premijeru, ili premijeru iz Mosta.

-Međutim, dogodilo se suprotno. Nakon što sam ja na sastanku prvi rekao kako neću potpisati dokument – Milanović ga je odlučio potpisati – kazao je Karamarko

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...