Početna - IZDVOJENO - Miro Kovač: Milanovićeva samovolja prisiljava novu vladu na povlačenje kandidature Vesne Pusić
miro kovač
Foto: HDZ

Miro Kovač: Milanovićeva samovolja prisiljava novu vladu na povlačenje kandidature Vesne Pusić

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač upozorio je kako tehnička vlada, kroz samovoljnu kandidaturu Vesne Pusić, kompromitira ugled Hrvatske ali i samu kandidaturu.

– Ako tehnička vlada Zorana Milanovića, bez savjetovanja s predsjednicom Republike, mandatarom za sastavljanje vlade i saborskom većinom, zaista kandidira Vesnu Pusić za mjesto glavnog tajnika UN-a, značajno bi bio kompromitiran ugled Hrvatske, a time i sama kandidatura. Takvo postupanje bilo bi u suprotnosti s demokratskim standardima, naštetilo bi osnovnoj političkoj kulturi u našoj zemlji i moglo bi novu vladu prisiliti na povlačenje podrške kandidaturi – kazao je međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač u izjavi za Jutarnji list.

Jutarnji list podsjeća da je upravo Miro Kovač najizgledniji kandidat Domobljune koalicije za ministra vanjskih poslova u vladi Tihomira Oreškovića.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko upozorio je u nedjelju da je odlazeća vlada poprilično osramotila Hrvatsku oko kandidature Vesne Pusić.

-O tome ćemo naravno razgovarati, mislim da do sada procedura nije ispoštivana i da se zahvaljujući ovoj odlazećoj vladi zapravo Hrvatska poprilično osramotila. Ne znam koliko je taj kandidat adekvatan za nas – istaknuo je Karamarko u razgovoru s novinarima nakon današnjih konzultacija.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...