Početna - IZDVOJENO - 3D Glitchu skupna izložba u Galeriji Filodrammatica
izlozba

3D Glitchu skupna izložba u Galeriji Filodrammatica

U eri opčinjenosti fotošopskim intervencijama i digitalnim savršenstvom, britanski umjetnik i kustos James Hutchinson smatrao je prikladnim napraviti izložbu koja će tragati za anti-savršenim, s naglaskom na razliku između ideje i provedbe te na filozofsku asimetriju svakodnevice i imaginacije. Iako stvoreni korištenjem visoke tehnologije trodimenzionalnog oblikovanja i ispisa, radovi nastali u okviru izložbe 3D Glitch proizvodi su namjernih pogrešaka, slučajnosti, databendinga, distorzije, neopreznosti i manipulacije.

Nakon što je tijekom protekle godine predstavljena u galerijama Priestman (Sunderland), Ny Space (Manchester) i Arts Centre Washington u Velikoj Britaniji, izložba prvi put napušta Veliku Britaniju i dolazi u riječku galeriju Filodrammatica.

Umjetnici koji na izložbi 3d Glitch predstavljaju svoje radove su Eric Bainbridge, Darren Banks, Sophie Beresford, Michael Branthwaite, Ruth Brewis, Ralf Broeg, Keith Brown, Brit Bunkley, Nadine Castleman,  Anne McCartney, Helen McCartney, Mircea Cirtog, Janine Goldsworthy, Paul Higham, James Hutchinson, Mark Klink, Christian Lavigne, Simon Martin, Graham Mitchinson, Martin Murphy, Mary Neubauer, Iain Nicholls, James Railston, Colin Rennie, Alvin Sher, Dominic Smith, Robert Michael Smith, Susana Sulic, Sumit Sarkar, Helena Swatton, David Winslow Van Ness, Patrick Visentin, Mary Visser, Andrew Werby, Laura West i Derrick Woodham.

Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 19. siječnja u 20 sati, prije kojeg će u 18 sati umjetnik Dominic Smith u izlaganju naziva Flip-Flopping razgovarati o problematici utjecaja pojave tehnologije 3D ispisa na procese premještanja nekog umjetničkog djela iz fizičkog svijeta u digitalni, te njegovog ponovnog vraćanja u fizički. Osim Smitha, otvorenju će prisustvovati umjetnici Helena Swatton i Michael Branthaite te kustos James Hutchinson.

Izložba je zamišljena kao eksperimentalno istraživanje različitih aspekata “3D gličnosti” i sastoji se od radova predviđenih za prikazivanje na ekranu, 2D ispisa i trodimenzionalnih radova koji su nastali tehnikom trodimenzionalnog ispisa na Odsjeku za staklo i keramiku Sveučilišta Sunderland uz pomoć Ultimaker 2 i Makerbot, te na Sveučilištu u Manchesteru pomoću ProJet 660 Pro i Mcor Technologies IRIS 3D pisača.

Ulaz je slobodan, a više o izložbi koju je moguće razgledati do 10. veljače saznajte na internetskoj stranici Drugog mora i Facebook stranici događanja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...