Početna - IZDVOJENO - 3D printanje u gradskoj knjižnici Rijeka
gradska knjižnica rijeka
foto: web

3D printanje u gradskoj knjižnici Rijeka

Gradska knjižnica Rijeka uz potporu EIFL-a počinje razvoj inkubatora za 3D printanje za djecu i mlade. EIFL je međunarodna organizacija koja je u siječnju nagradila mrežnu stranicu Gradske knjižnice Rijeka za inovativno korištenje informatičke tehnologije.

Osnovna ideja i cilj projekta stvaranja inkubatora je bavljenje razvojem stvaralačkih kapaciteta djece i mladih našeg područja, razvoj svijesti o važnosti kulture stvaranja i proizvodnje te jačanje njihove povezanosti s čitanjem i knjigom.

Aktivnosti projekta podrazumijevaju nabavu jednostavnih 3D printera i potrebne opreme, provedbu kreativnih radionica za djecu i mlade te nadogradnju mrežne stranice.

Cjelokupan projekt u hrvatskim, ali i europskim okvirima ima izraženu eksperimentalnu dimenziju, a s obzirom da je jedan od osnovnih ciljeva prepoznavanje, povezivanje i jačanje lokalne zajednice zainteresirane za stvaralačku kulturu i 3D printanje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Festival sportske rekreacije odvijao se jučer u Voloskom

Festival sportske rekreacije odvijao se jučer u Voloskom, a program je realiziran u suradnji s Marotti Windsurf Centrom i OpaSailing ...