Početna - IZDVOJENO - 4 Islands MTB stage race
4ISLANDS2016-banner

4 Islands MTB stage race

Drugu godinu zaredom Kvarnerski otoci Krk, Rab, Cres i Lošinj, od 13. do 16. travnja, domaćini su 4 Islands MTB stage race utrke, utrke brdskog biciklizma koja je po mnogočemu jedinstvena. 4 Islands MTB stage race jedina je utrka u svijetu koja se održava 4 uzastopna dana na 4 različita otoka pružajući svojim sudionicima ne samo sportsko natjecanje već i uživanje u veličanstvenim stazama s pogledom na Jadransko more. Projekt je začet s vjerom u to da hrvatska obala i hrvatski otoci mogu ponuditi brdski biciklizam na svjetskoj razini.

Osim 420 natjecatelja ove godine, na utrci je prisutno i oko 170 pratioca, a na samoj organizaciji utrke angažirano je oko 100 ljudi. Ukupno će ovo događanje ostvariti oko 3.500 noćenja, a prihod koji će se ostvariti je preko 2.5 milijuna kuna.

Najbrojniji su natjecatelji iz zemalja  u kojima je brdski biciklizam razvijen –  Slovenci, Česi, Slovaci, Nijemci, Austrijanci, a atraktivnost ove utrke prepoznali su i biciklisti iz Nizozemske, SAD-a, Južnoafričke Republike, Kanade, Meksika. Utrka je narasla u pravi internacionalni event te je dugoročni plan da se profilira u top 10 najrelevantnijih svjetskih utrka brdskog biciklizma.

Potencijal 4 Islands utrke prepoznali su komercijalni partneri poput tvrtke Giant, najvećisvjetski proizvođač bicikala koji se na tržištu ističe po inovativnosti i stručnosti u proizvodnji. Krk, Cres, Rab i Lošinj ovom su se organizacijom povezali u jednu destinaciju, nadogradili svoju predsezonsku ponudu te dokazali važnost suradnje. Da bi se dobio ovakav kompleksan proizvod potrebna je suradnja turističkih zajednica međusobno, zatim svake pojedine sa svojom lokalnom upravom, hotelskim kućama, ugostiteljima te svim stručnim vanjskim suradnicima.

„Valamar Riviera podupire projekte i manifestacije koje imaju sportski i turistički potencijal za podizanje kvalitete turističkih proizvoda i produljenje turističke sezone. 4 Islands MTB stage race upravo je takvo događanje koje upotpunjuje turističku ponudu i povećava atraktivnost destinacije. Ponosni smo sponzor i domaćin ove utrke koja se već u drugoj godini etablirala kao važan datum u MTB kalendaru i vjerujemo u njenu dugu i uspješnu budućnost“, istaknula je Vlatka IlečićArklinić, voditeljica razvoja destinacijskih proizvoda u Valamar Rivijeri.

4 Islands MTB stage utrka dokazala je svoj potencijal u stavljanju Hrvatske na mapu biciklizma

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Novo elitno naselje na Pavlovcu

Naselje Pavlovac, koje se zbog svoje lokacije smatra iznimno atraktivnim i elitnim dijelom grada, uskoro će dobiti proširenje od 28.500 ...