Početna - IZDVOJENO - 40-godišnjak u Viškovu autom bježao od policije pa izbacivao drogu kroz prozor automobila
policija-rotirka
ilustracija

40-godišnjak u Viškovu autom bježao od policije pa izbacivao drogu kroz prozor automobila

Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 19 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a četiri ih je lakše ozlijeđeno.

Teže su ozlijeđeni 60-godišnji vozač osobnog vozila u prometnoj nesreći što se dogodila u petak, 25. siječnja u večernjim satima na Rabu, te 50-godišnja pješakinja u jučerašnjoj nesreći u Liburnijskoj ulici u Rijeci.

Tijekom vikenda policija je evidentirala i počinjenje više prometnih prekršaja. Izdvajamo 40-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Renault, riječkih registarskih oznaka, koji je u subotu, 26. siječnja oko 21.30 sati na području Marčelji u Viškovu oduzeo prednost prolaska policijskom vozilu te se potom nije zaustavio na znakove policijskih službenika već je nastavio vožnju čineći prometne prekršaje (vožnja u suprotnom smjeru, nedozvoljena brzina, pretjecanje u raskrižju). U vožnji je pak iz automobila izbacio nekoliko predmeta, za koje se utvrdilo da je riječ o pet (5) grama droge kokain i 20 tableta apaurin koje je nedozvoljeno posjedovao. Kada je zaustavljen, priveden je na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je odbio testiranje na droge, a po završetku je prekršajno prijavljen zbog počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabu droge.

Istog dana u Malinskoj na Krku je priveden 24-godišnji državljanin BIH jer ga je policija oko 4 sata zatekla u vožnji u alkoholiziranom stanju. Teretnim vozilom, marke Citroen, zagrebačkih registarskih oznaka, upravljao je s koncentracijom od 1,64 g/kg. Uz to nije regulirao boravište na području Krka.

U Malinskoj je i jučer priveden 44-godišnji vozač osobnog vozila. On je oko 1 sat zatečen kako vozilom marke Seat, riječkih registarskih oznaka, upravlja pri koncentraciji alkohola od 1,68 g/kg u vrijeme zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Zbog istih prekršaja dva sata kasnije zaustavljen je i 29-godišnjak u Osječkoj ulici u Rijeci. Osobnim vozilom marke Renault, riječkih registarskih oznaka, upravljao je pri koncentraciji od 2,21 g/kg u vrijeme dok mu je važeća zabrana upravljanja vozilom B kategorije.

Svi navedeni počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a 24-godišnjak na Krku i prema Zakonu o prebivalištu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...