Početna - IZDVOJENO - 400 djelatnika KBC Rijeka na “Homo si teć”
Homo si tec

400 djelatnika KBC Rijeka na “Homo si teć”

Najveća prijavljena grupa trkača na ovogodišnjem izdanju Homo si teć je ona zaposlenika KBC-a Rijeka. Njih gotovo 400 sudjeluje na utrkama kao KBC Running Team, a prepoznat ćete ih po majicama s obilježjima KBC Running Teama i Hrvatskog društva za debljinu Hrvatskog liječničkog zbora, pokrovitelja ekipe.

Veća grupa trkača, njih 350, sudjeluje na rekreativnoj utrci građana, dok će ih oko 40 sudjelovati na natjecateljskim utrkama, dakle maratonu, polumaratonu i utrci štafeta. Bit će tu zaposlenici riječkog KBC-a raznih profila, između ostalog i šefovi nekoliko klinika i odjela. Na ovaj način, vlastitim primjerom dokazuju važnost tjelesne aktivnosti kao prevencije bolesti te pridonose popularizaciji rekreacije i unapređenju zdravstvene kulture građana. Upravo je promocija zdravog načina života nit vodilja poznatog festivala sporta i rekreacije “Homo si teć”, pa možemo reći kako je KBC Running Team primjer prave društvene odgovornosti institucija poput riječkog KBC-a.

Riječki KBC će u pratećem programu u nedjelju 17. travnja predstaviti i djelatnici Ambulante za liječenje boli koji će na trasi prezentirati mogućnosti primjene akupunkture u sportu. Neposredno prije starta utrka na Trgu 111. brigade bit će organizirano “milenijsko” fotografiranje KBC Running Teama, a potom će se pridružiti skupnom zagrijavanju svih sudionika Homo si teć.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...