Početna - IZDVOJENO - 42 milijuna kuna za metar obale?
zagrebačka obala u rijeci

42 milijuna kuna za metar obale?

Izgradnja Zagrebačke obale je odgođena. Kako se doznaje, stavri od poečtka nisu tekle optimistično i najavljeni datumi su bili nerealni. Realni datum očekivanja izgradnje Zagrebačke obale je tek krajem 2017. godine.

Na sjednici Upravnog vijeća Lučke uprave Rijeka usvojena je odluka o produženju natječaja za izbor budućeg koncesionara na Zagrebačkoj obali. Natječaj se produžuje do kraja svibnja kada bi trebalo biti poznato postoji li ozbiljan interes investitora za gradnju novog kontejnerskog terminala riječke luke, koji bi trebao biti realiziran zajedničkom investicijom budućeg koncesionara i Lučke uprave, koju kreditira Svjetska banka.

Novac za izgradnju 400 metara obale je osiguran i već je dogovrena gradnja s talijanskim firmama Grandi Lavori Fincosit i Impresa Costruzioni Giuseppe Maltauro. I oni bi trebali izgraditi obalu za 70,6 milijuna eura. Po mnogima je to bila prevelika cijena, jer ispada da se daje 42 milijuna kuna za jedan jedini metar funkcionalne obale, a opremanje osigurava koncesionar. Kapacitet terminala bio bi oko 600.000 tona godišnje što je slićno onom na Brajdici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...