Početna - IZDVOJENO - 42. MIPRO

42. MIPRO

U hotelu Adriatic svečano otvoren MIPRO 2019.

U Kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic svečano je otvoren 42. skup MIPRO 2019. Riječ je o najvažnijem skupu koji se bavi ICT temama u Hrvatskoj, a i šire.

Na svečanosti otvaranja skup su pozdravili ministar gospodarstva, maloga i srednjeg poduzetništva i obrta Darko Horvat i članovi Organizacijskog odbora MIPRO-a, a u ime Grada Opatije zamjenica gradonačelnika Vera Aničić te pritom istaknula:

–  Bez primjene ICT-a, elektronike i mikroelektronike u gospodarstvu, kao  i u svim sferama svakodnevnice, naš život više nije ni zamisliv. Stoga je nužno cjeloživotno obrazovanje građana kako bismo svi zajedno bili u tijeku s najnovijim postignućima i kako bismo mogli kvalitetno raditi svoj posao. Primjena ICT-a iznimno je važna i u lokalnoj samoupravi, čega smo mi u Gradu Opatiji vrlo svjesni te za naše zaposlenike redovito organiziramo obuke i seminare kako bi i usluga koju naši građani dobivaju bila što kvalitetenija i brža.

Nakon  pozdravnih riječi i dodjele nagrada i priznanja, održan je Plenarni okrugli stol “Strategija razvoja umjetne inteligencije i pametnih okruženja” u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Program ovogodišnjeg MIPRO- a je raznolik i bogat. Uz veći broj plenarnih predavanja na različite aktualne teme 23. svibnja s početkom u 9 sati ministrica Blaženka Divjak održala je predavanje na temu „Strateško planiranje u visokom obrazovanju i znanosti“. Raspravljalo se i na teme: budućnost tehnologija i umjetne inteligencije u marketingu, učenje na daljinu u visokom obrazovanju, prednost uvođenja 5G mreža u Republici Hrvatskoj, GDPR i gdje smo godinu dana kasnije?, mogu li gospodarstvenici utjecati na ishode učenja u ICT području, normatizacija pametnog grada i mnoge druge.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...