Početna - IZDVOJENO - 50 godina gimnazije u Opatiji
otvorenje sportske dvorane Opatija 2013

50 godina gimnazije u Opatiji

U petak, 29. studenog, s početkom u 18 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković održat će se svečano slavne povodom 50-e obljetnice gimnazije Eugena Kumičića u Opatiji.

Povodom 50-e obljetnice Gimnazije izdat će se i ljetopis u kojemu će se naći fotografije svih razreda koji su je pohađali, zanimljive infromacije iz povijesti rada Gimnazije, press isječke iz tiskanih medija…. Ljetopis će biti izložen publici na ulazima u dvoranu, gdje se može i nabavati za trajno sjećanje. Inače, ovaj ljetopis jedini je dokument koji svjedoči o kontinuiranom radu Gimnazije Eugen Kumičić.
Od 1963. godine do 2013. navodi podatak gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, kroz klupe ove obrazovne ustanove „prošao“ je ukupno 2831 đak. Među njima našli su se i kasnija dvojica opatijskih gradonačelnika, akademik, mnogi liječnici i općenito stručnjaci koji su se kasnije dokazali na poljima svojih djelovanja….Školu su pohađali đaci s područja cijele Liburnije.

U programu svečane proslave u Sportskoj dvorani Marino Cvetković sudjelovat će bivši učenici Škole: školski zbor, bend, klapa i solistica Aurora Sršen, scenska radionca škole, Alida Mirković na violini, Martina Majerle, David Danijel, grupa 4″33″, zbor Josip Kaplan.

Na proslavi će se dodijeliti i nagrade profesorima.

Pozivaju se svi zainteresirani, bivši i sadašnji učenici i profesori, kao i njihovi roditelji, prijatelji Škole da dođu na proslvu u petak popodne u Sporsku dvoranu Marino Cvetković i budu dijelom proslave opatijske gimnazije. Ulaz je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...