Početna - IZDVOJENO - 50 godina gimnazije u Opatiji
otvorenje sportske dvorane Opatija 2013

50 godina gimnazije u Opatiji

U petak, 29. studenog, s početkom u 18 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković održat će se svečano slavne povodom 50-e obljetnice gimnazije Eugena Kumičića u Opatiji.

Povodom 50-e obljetnice Gimnazije izdat će se i ljetopis u kojemu će se naći fotografije svih razreda koji su je pohađali, zanimljive infromacije iz povijesti rada Gimnazije, press isječke iz tiskanih medija…. Ljetopis će biti izložen publici na ulazima u dvoranu, gdje se može i nabavati za trajno sjećanje. Inače, ovaj ljetopis jedini je dokument koji svjedoči o kontinuiranom radu Gimnazije Eugen Kumičić.
Od 1963. godine do 2013. navodi podatak gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, kroz klupe ove obrazovne ustanove „prošao“ je ukupno 2831 đak. Među njima našli su se i kasnija dvojica opatijskih gradonačelnika, akademik, mnogi liječnici i općenito stručnjaci koji su se kasnije dokazali na poljima svojih djelovanja….Školu su pohađali đaci s područja cijele Liburnije.

U programu svečane proslave u Sportskoj dvorani Marino Cvetković sudjelovat će bivši učenici Škole: školski zbor, bend, klapa i solistica Aurora Sršen, scenska radionca škole, Alida Mirković na violini, Martina Majerle, David Danijel, grupa 4″33″, zbor Josip Kaplan.

Na proslavi će se dodijeliti i nagrade profesorima.

Pozivaju se svi zainteresirani, bivši i sadašnji učenici i profesori, kao i njihovi roditelji, prijatelji Škole da dođu na proslvu u petak popodne u Sporsku dvoranu Marino Cvetković i budu dijelom proslave opatijske gimnazije. Ulaz je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Pogledajte tko je Kastavac mjeseca

Kastavac mjeseca kolovoza je Igor Lesica, kantautor koji je osvojio srca žirija i publike na ovogodišnjem ČAnsonfestu. Ovaj renomirani glazbenik ...