Početna - IZDVOJENO - 500 izvedbi “Tri prašćića”
Foto:info.hr

500 izvedbi “Tri prašćića”

Predstava  vrijedna  pažnje   izvesti  će se  28. veljače  u  18. sati   u Gradskom kazalištu lutaka. Radi se o svima  poznatoj engleskoj  priči  o  tri prašćića koja  datira još iz 19. stoljeća,  a na ovoj sceni danas će biti izvedena 500-ti put.

Premijera je bila  1977 godine sa naslovom  “Prašćići se vuka ne boje”  prema tekstu  Jirija Jaroša, u režiji Želimira Prijića, kojem je to bila ujedno i prva režija lutkarske predstave. Tada je korištena za izvedbu klasična lutkarska tehnika ginjola i paravana.  Prvu glumačku ekipu činili su  Nenad Vukelić, Maja Vučemil, Josip Pihler,  Zdenka Marković i  Vera Kosier , a  Ladislav Šošterić  je oblikovao scenografiju i  lutke.

Prvu  glumačku postavu zamijenili su mnogi u ovih  37 godina izvođenja  “Tri prašćića”. I tehničari su imali svoje zamjene,  ali  poruka je uvijek ostala jednaka.  Svaku nevolju pobjeđuju  zajedništvo i  sloga.

Zaslužan za današnju režiju predstave je Serđo Dlačić,  a lutke i scenografiju  osmislila je  Luči Vidanović.

Današnji izvođači su:  Almira Štifanić,  Alex Đaković,  Božena Delaš, Zlatko Vicić i  Ađelko Somborski, a pojavit će se  glumačko lice  iznenađenje.

500 – ta predstava kazalištu  a  prva  glumici – lutkarici Almiri Štifanić. 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...