Početna - IZDVOJENO - Ne možete prodati nekretninu?- možda je ovo razlog

Ne možete prodati nekretninu?- možda je ovo razlog

Tržište nekretnina je trenutno u zamahu, cijene lagano rastu, osobito s nedavno usvojenim državnim poticajima za mlade koji će im olakšati i kupnju nekretnine. Ukoliko svim tim trenutno povoljnim uvjetima ne možete prodati svoju nekretninu moguće da radite neku od ovih stvari

Nemate dovoljno kvalitetan oglas

Mnoštvo je načina na koji danas možete oglašavati nekretninu – od tiskanih oglasa u novinama, preko internetskih oglasnika i portala za nekretnine do izrade vlastitih stranica i njihove promocije na internetskim tražilicama i društvenim mrežama.
Ako vaša ponuda nije dovoljno vidljiva, teško ćete doći do kupaca.

Ciljate pogrešno tržište

Vaša nekretnina možda bi bila zanimljiva studentima zbog lokacije, no vi je pokušavate prodati mlađoj obitelji ili bračnom paru, kojima jednostavno niste dovoljno zanimljivi. Morate znati tko je najvjerojatniji kupac vaše nekretnine i tako je prezentirati na tržištu.

Nemate vremena za kupce

Nekretninu pogleda i nekoliko desetaka klijenata prije nego što se netko od njih odluči na kupnju, što zahtijeva velik angažman sa strane prodavatelja. No morate biti uvjereni ukoliko ne nađete vrijeme ni za potencijalne kupce ni onaj stvarni ju neće imati priliku kupiti.

Nekretnina nije dovoljno uređena

Svakodnevni život svakako donosi nered u svaku nekretninu. Bez obzira na to bitno ju je valjano očistiti, uglancati i pokazati u najboljem sjaju, iz razloga što neke sitnice znaju biti presudne kod kupaca.

Nerealno ste postavili cijenu

Prodaja na kraju uvijek ovisi i o cijeni, koja mora biti takva da njome na kraju budu zadovoljni i kupac i prodavatelj.
Zato je važno provjeriti oglase za nekretnine, usporediti svoj stan ili kuću sa sličnim ponudana, te ovisno o veličini i lokaciji odrediti cijenu koja neće biti previsoka da bi odbila kupce, ali niti preniska da bi umanjila motivaciju vlasnika na prodaju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...