Početna - IZDVOJENO - 64. Kvarnerska rivijera: Rijeka uvijek mora biti u vrhu”
64. Kvarnerska rivijera

64. Kvarnerska rivijera: Rijeka uvijek mora biti u vrhu”

U ponedjeljak 23. svibnja počet će 64. izdanje Kvarnerske rivijere, jednog najstarijih i najpoznatijih turnira u mlađim uzrasnim kategorijama u Europi i svijetu. Turnir se održava u organizaciji HNK Rijeka, a utakmice u skupinama ove godine igrat će se u Labinu, Novom Vinodolskom, Cresu i Omišlju.  Inače, Labin će ove godine 61. put biti domaćin skupine, dok će Omišlju to biti premijera u organizacijskom dijelu. Turnir je za igrače rođene 1. siječnja 1999. i mlađe, te uz tri igrača 1998. godište.

– Turnir se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Hrvatskog nogometnog saveza, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Zahvalio bih se našim suorganizatorima upravama klubova, te lokalnim samoupravama koji su pomogli organizaciju turnira jer znamo da nije lako smoći financijska sredstva, rekao je Miroslav Uljan, predsjednik Organizacijskog odbora Kvarnerske rivijere.

Naslov prvaka brani momčad Abuje, dok je Rijeka lani osvojila treće mjesto. Momčad Rijeke će u tandemu voditi Dario Dabac i Damir Jagačić.

– Očekuje se da budemo u samom vrhu. Po skupinama vidimo da je ovo ozbiljan turnir. Težit ćemo što boljem rezultatu. Trudit ćemo se da klub i grad predstavimo kao što smo dosad činili, rekao je Dario Dabac koji je u igračkoj karijeri osvojio Kvarnersku rivijeru, 1995. godine u dresu Orijenta.

Jagačić je pak vodio Školu nogometa Varteksa, te je u tandemu s Željkom Orehovcem vodio momčad što je osvojila jubilarnu 50. Kvarnersku rivijeru. U toj momčadi igrali su i Leon Benko i Goran Mujanović koji su ostavili dubok trag u riječkom nogometu.

– Turniri ponekad izvuku maksimum od igrača.  Rijeka uvijek dobro igra na Kvarnerskoj rivijeri i za očekivati je da budemo u najboljem izdanju i osvojimo turnir, rekao je Damir Jagačić.

Kadeti su ove sezone osvojili Future talents cup, a među najboljim igračima bio je Franko Kovačević.

– Već dva tjedna u svlačionici i van nje pričamo o tom turniru i vjerujem da ćemo ga spremni dočekati, zaključio je Franko Kovačević.

Više o povijesti turnira možete pronaći ovdje

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...