Početna - IZDVOJENO - 70 godina Folklornog ansambla Zora

70 godina Folklornog ansambla Zora

Nastupom u Centru Gervais proslavljeno 70 godina postojanja Folklornog ansambla Zora i 130 godina od osnutka Društva Zora

Folklorni ansambl Zora ove je godine proslavio 70 godina postojanja i aktivnog djelovanja, kao i 130 godina od osnutka društva Zora. Tim su svečarskim povodom Opatijkama i Opatijcima i svim zainteresiranim građanima Zoraši poklonili rođendanski nastup u Centru Gervais pod umjetničkim vodstvom Gabrijela Funarića.

Svečani koncert započeo je projekcijom spota “Štenta j bil v Amerike”, nakon čega se plesom i pjesmom predstavio ansambl od 65 članova FA Zora svih životnih dobi. Smjenjivali su se aktivni plesači i plesači veterani koji se povremeno vraćaju u ansambl. Pred ispunjenom dvoranom Centra Gervais izveli su raznovrsan program, od plesova liburnijskog krasa, krčkog tanca, plesova Posavine, Prigorja, splitskih i ličkih plesova, plesova bunjevačkih Hrvata, Slavonije, Podravine. Posebno su zanimljivi bili sjajni kostimi koji prikazuju bogatu hrvatsku kulturnu baštinu.

Do sada je kroz ansambl prošlo oko 2 700 članova, a  njihov je program vidjelo više od milijun gledatelja širom svijeta.FA Zora nastupao je na mnogim pozornicama Europe, Amerike, a ove su godine prvi puta zaplesali i u Keniji na Svjetskom kongresu profesionalnih djelatnika u turizmu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Evo kako je glasao naš kraj na jučerašnjim izborima

Kvarner je tadicionalno ostao vjeran lijevoj opciji Opatija Restart- 43,17 % HDZ-22,07% Možemo!-9,30% Most-5,30% Domovinski pokret-4,65% Matulji Restart-41,51% HDZ-23,18% Možemo!-8,03% ...