Početna - IZDVOJENO - 780.000 kuna pomoći opatijskim sportskim manifestacijama

780.000 kuna pomoći opatijskim sportskim manifestacijama

Iz opatijskog gradskog proračuna i tijekom 2018. godine stići će vrlo izdašna pomoć sportskim klubovima prilikom organizacije raznih manifestacija, od kojih su neke i prilično značajne te privlače veću medijsku pažnju, a samim time i određeni broj dodatnih posjetitelja u Opatiju.

Ove godine po prvi puta Grad Opatija prepustio je Sportskom savezu Grada Opatije raspodjelu novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 780 tisuća kuna, a tome još treba dodati i takozvanu nefinancijsku potporu, odnosno pokrivanje troškova korištenja sportske dvorane ili nekih drugih prostora. Ukupno je potpora usmjerena prema 23 sportske manifestacije.

Daleko najizdašniju novčanu potporu dobili su teniski klub Opatija u iznosu od 130.000 tisuća kuna za ITF Istarska rivijera 2018 te stolnoteniski klub Opatija 08 u iznosu od 100.000 kuna za turnir Opatija Milenij Open 2018. Na vrlo veliku pomoć mogu računati i dva opatijska auto-moto kluba. Autoklub Opatija dobit će 70.000 kuna za 27. Rally Opatija, a automobilistički klub Opatija motorsport 60.000 kuna za 5. Intercars Učka.

Potporu od 50.000 kuna ili više dobili su još Klub odbojke na pijesku Opatija za Masters Ičići Open 2018 i bridge klub Opatija za 14. Europsko parsko prvenstvo mladih. Jedriličarski klub Opatija dobit će 48.000 kuna za Carnival cup 2018, a kickboxing klub Opatija Fight Club 45.000 kuna za Opatija Fight Night.

“Sredstva su raspoređena primjenom kriterija koje je usvojio Odbor za sport i tehničku kulturu. Klubovi koji ne utroše sva novčana sredstva za naznačenu manifestaciju, mogu preostala sredstva koristiti i za eventualno sufinanciranje svojih drugih kandidiranih manifestacija”, ističu iz Sportskog saveza Grada Opatije.

Spomenimo i kako će se ukupno za sport u Opatiji ove godine iz gradskog proračuna izdvojiti ukupno oko 3,8 milijuna kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sutra u Matuljima akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa, sutra, 24. rujna organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovo je sjajna prilika za sve one koji ...