Početna - IZDVOJENO - 8. Dani zdravlja
web

8. Dani zdravlja

8. Dani zdravlja održat će se od 27. do 30. travnja u organizaciji Udruge FOSS MedRi, koju čine  studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci. Ovogodišnju manifestaciju obuhvatit će dobrovoljno darivanje krvi, akcije mjerenja tlaka i šećera u krvi te predavanje o kardiovaskularnim bolestima i dijabetesu.

Sudjelovat će stotinjak studenata, a projekt je usmjeren na podizanje razine svijesti građana o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa, važnosti redovitih kontrola te o važnosti i potrebi dobrovoljnog darivanja krvi.

Od 27. do 30. travnja od 9:00 do 13:00 sati na Jadranskom trgu građani će imati priliku izmjeriti tlak i šećer u krvi.

Dani zdravlja se nastavljaju predavanjem Hrvoja Lisaka iz tvrtke Salvus te dr. Nenada Bićanića na temu kardiovaskularnih bolesti i dijabetesa. Predavanje će se održati u četvrtak, 30. travnja u Gradskoj vijećnici, Korzo 16.

Isti dan u vremenu od  9:00 do 14:00 sati na Medicinskom fakultetu, u prostorijama Udruge FOSS MedRi, održat će se tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Tradicionalni humanitarni projekt “Dani zdravlja” studenti Medicinskog fakulteta organiziraju u suradnji s Gradom Rijekom, Crvenim križem, Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci te Studentskim zborom Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Ova tradicionalna akcija u proteklih je osam godina ostvarila velik uspjeh. Svake godine, uz akciju “Kapi života”, koja se odvija u prosincu, izmjeri se više od 2000 krvnih tlakova, 500 glukoza u krvi i napravi se 100 EKG pretraga s ciljem podizanja svijesti građana o prevenciji i ranom prepoznavanju masovnih bolesti današnjice, hipertenziji i dijabetesu.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...