Početna - GOSPODARSTVO - 8. kongres SSSH – Za rad po mjeri čovjeka

8. kongres SSSH – Za rad po mjeri čovjeka

U Opatiji se održao 8. kongres SSSH i međunarodna konferencija

Savez samostalnih sindikata Hrvatske održao je svoj 8. kongres pod nazivom “Za rad po mjeri čovjeka” u opatijskom Grand Hotelu Adriatic od 22. do 24. studenog.

Na kongresu, kao odraz dobre međunarodne suradnje i partnerskih odnosa SSSH sa sindikalnim središnjicama iz cijele Europe, sudjeluju i brojna strana izaslanstva, tridesetak stranih sindikalnih čelnika iz Italije, Njemačke, Norveške, Francuske, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na otvaranju kongresa govorili su hrvatskli i inozemni sindikalni čelnici i zaključili da, bez obzira na gospodarsku razvijenost pojedine zemlje, radništvo i sindikaliste muče uglavnom isti problemi: nedovoljno plaćen rad, nepostojanje kolektivnih ugovora, neplaćanje prekovremenog rada, odlazak obrazovane radne snage u razvijenije zemlje te neizvjesna budućnost radništva uslijed primjene novih tehnologija u proizvodnim djelatnostima, poput robotizacije radnih mjesta.

Mladen Novosel, predsjednik SSSH, hrvatske je sindikaliste pozvao da budu jedinstveni u ostvarivanju svojih ciljeva te da se okrenu aktivizmu kako bi do cilja i došli.

Na otvorenju je goste Opatije pozdravio i gradonačelnik Ivo Dujmić, istaknuvši kako je opatijska Gradska uprava itekako svjesna da je jedino zadovoljan radnik, koji ima kvalitetne uvjete rada i odgovarajuću plaću, dobar radnik te da su radnička prava zaposlenika Grada i svih gradskih ustanova regulirana Kolektivnim ugovorom.

Gradonačelnik Dujmić je održao i prijem za predstavnike SSSH i njihove inozemne goste u Gradskoj vijećnici.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kreće uređenje krova i fasade školske sportske dvorane u Klani

Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetili su OŠ Klana gdje je u pripremi investicija uređenja ...