Početna - IZDVOJENO - 80 000 imigranata dolazi na hrvatsku granicu?
tovarnik migranti

80 000 imigranata dolazi na hrvatsku granicu?

Nadležna tijela Republike Hrvatske u suradnji s nadležnim tijelima Republike Srbije procjenjuju kako će se tijekom petka do popodnevnih sati  na granici između Hrvatske i Srbije naći će  oko 80 tisuća imigranata, piše Direktno hr.

To je brojka koja nadmašuje sve dosadašnje procjene,a kretale su se 1000 do čak 10 000 imigranata koji mogu doći u Hrvatsku.

Prema izjavi ministra obrane Ante Kotromanovića, u pripravnosti je nekoliko tisuća hrvatskih vojnika, a kako saznaje Direktno hr radi se o dvije brigade Hrvatske vojske u Vinkovcima i u Zagrebu.

Hoće li još tijekom jutra doći do proboja više desetaka tisuća ljudi? Ljudi koji su iz Srbije krenuli prema graničnim prijelazima s Hrvatskom, kao i što će u tom slučaju poduzeti par tisuća hrvatskih vojnika u suradnji s hrvatskom policijom na granici. Odgovori na ta pitanja očekuju se tijekom sutrašnje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Situacija se alarmantno pogoršava i pokazuje se kako su predviđanja hrvatskog premijera Zorana Milanovića i resornog ministra policije Ranka Ostojića potpuno pogrešno optimistična.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...