Početna - AUTOMOTO - 9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018

9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018

Poznati kao ljubitelji i redoviti participatori kulturnih manifestacija karnevala i maškara, sportski zanesenjaci riječkog autokluba ”RI autosport”, devetu godinu zaredom organiziraju međunarodnu karnevalsko – turističko – sportsku manifestaciju ”9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018.”

Višednevni blagdani s ponekim prekidom i radnim danom pomalo su za nama, a već kroz desetak dana predstojeći će tjedni bit obilježeni novim karnevalskim ludilom. Sportski zanesenjaci riječkog Autokluba „RI autosport“, uz to ljubitelji maškara u svim oblicima, početkom 2010. godine organizirali su i izuzetno uspješno realizirali tada novo karnevalsko oktansko događanje, na novoj, zasigurno atraktivnoj lokaciji povezujući tako želje, interese i podršku četiri susjedne jedinice lokalne samouprave – dva grada i dvije općine zapadno od Rijeke. Uspjeli su u potpunosti i nakon osam intenzivno pripremaju sad već tradicijski i međunarodni „9. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2018.“.

Na dan Halubajskog karnevala, u subotu 20. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijati će se još jedan spektakl, dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena, a sve za ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva,četiri i više kotača nastavit će put do srca Kastva – izvorišta „europskog pješačkog puta“. Nakon pauze i okrijepe domaćina, spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije koji ih dočekuju „ko braću i sestre“, a sve na putu do oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja. U Matuljima se za pauzu i ispit spretnosti prošle godine iznjedrila izvrsna nova lokacija u samom centru ispred škole i iznad sportske dvorane. Da sve ostane u tradiciji završnica je u Opatiji bajnoj – „staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera.

Sudjelujuća vozila su maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Očekuje se okupljanje 30-tak vozila sa stotinjak sudionika iz zemlje i inozemstva. Vozila su razvrstana u četiri kategorije: osobni automobili ( klase do 1600 i više od 1600 ccm), povijesna vozila – oldtimeri (proizvedeni do 1991.g.), terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila, te motocikli na dva ili tri kotača.

Gradski i općinski očevi ( i majke) Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „vrata velikog putovanja po maskom“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom gotovo od samog početka kao pokrovitelj podržava i Primorsko-goranska županija.

Rok za prijave je kratak, primaju se zaključno do 16. siječnja u Autoklubu „RI autosport“ (Ružićeva 8a), a predviđena su i dežurstva ove godine u Autocentru Marinići u Viškovu 15. i 16. siječnja od 16 do 18 sati. Pravila i prijavni obrasci dostupni su i na www.haks.hr i www.ztk-rijeka.hr. Kontakt s organizatorom može biti i na adresi e-mail: ri-autosport@vip.hr ili riautosport1@gmail.com.

Međunarodni sportsko-turističko-karnevalski rally garancija je da će 20. siječnja opet biti izuzetan „puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će najaviti, obogatiti i upotpuniti, ove godine kratkotrajne programe pusnih zbivanja na Kvarneru. Zato vrijedi „100 na sat“ iskoristiti svaki trenutak pod maskom.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Započelo 7. izdanje utrke Inter cars Učka 2021., prijenos uživo od 11 sati

Oktanski šušur ponovno je ispunio Veprinac i obronke Učke na 7. izdanju utrke Inter cars Učka 2021. Natjecanje iz discipline ...